Airsoft ja väkivalta

/Airsoft ja väkivalta

Airsoft ja väkivalta

Airsoftaaminen on harrastus, jossa pitää ampua vastapuolen pelaajia ja samalla voi / pääsee suorittamaan tehtäviä kuten lipun ryöstäminen tai ”pommin” purkaminen. Harmittavan moni näkee airsoftin väkivaltaisena harrastuksena, jota vain asehullut harrastavat.

Airsoftin lisäksi monella lajin harrastajalla on sotapelejä tietokoneella tai konsolilla. Ikärajaa ei sen tarkemmin katsota kaupassa vaan nuori airsoftaaja saa haluamansa Call of Dutyn tai Counter-Striken. Jotkut vanhemmat ovat tästä olleet huolissaan, kun lapsella on aseita, maastopukua ja aika kuluu ”tappamisen parissa”. Roolipeli ei keskity veren vuodattamiseen ja tuliaseisiin, mutta siinäkin täytyy tuhota vihollisia, kirveillä ja miekoilla.

Maastopukuun tai vaikka puolikkaaseen univormuun pukeutuminen tulkitaan rasismiksi, militarismiksi ja joskus uus-natsismiksi. Joitakin ihmisiä se provosoi ja välillä viaton airsoftaaja joutuu väkivallan uhriksi tai kiusauksen kohteeksi harrastuksensa takia. Välillä joku, joka ei ymmärrä harrastuksesta mitään, huutelee välinpitämättömästi ”miksette ammu oikeilla aseilla toisianne?”. Se, jos mikä, on loukkaavaa. En usko, että airsoftin parissa pitkään ollut pelaaja haluaa satuttaa vastapuolen pelaajaa tarkoituksenaan pelkkä fyysisen kivun aiheuttaminen.

Airsoft on harrastuksena mainio tapa poistaa ylimääräistä stressiä turvallisella tavalla. Samalla tulee fyysistä liikuntaa sekä psyykkistä parantumista. Airsoft-ase ja maastopuku voivat provosoida muita ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tämän lajin päälle. Airsoft on parhaimmillaan ”relaamista tyylillä”. Kukaan ei pakota juoksemaan tai ryömimään – kaikki tehdään omasta vapaasta tahdosta.

Todella monet, jotka näkevät harrastuksen ensimmäistä kertaa, pitävät sitä ”lapsellisena sotaleikkinä”. Oikea termistö olisi pikemminkin: aidon sotatilanteen simulointi muovikuula-aseilla. Airsoft-ase ei ole lelu vaan peliväline. Harva lelu on kuitenkin K18, tosin alaikäiset saavat pelata mutta ase on virallisesti heidän vanhempiensa vastuulla ja pyssyä käytetään vaan airsoft-pelissä. Skenuissa pääsee mallintamaa sotilastoimintaa ja saa kunnon toimintaa sekä adrenaliinit koholle turvallisissa olosuhteissa. Mitä muuta harrastukselta voisi toivoa?

 

Apache

2018-05-07T18:59:01+00:00