Airsoft-peliin eläytyminen

/Airsoft-peliin eläytyminen

Airsoft-peliin eläytyminen

Airsoft-pelejä on perinteisistä viikonloppupeleistä aina kunnon tiukkojen varusterajojen peleihin. Näitä ovat mm. WWII-pelit, Vietnam-pelit ja erilaiset post-apocalypse pelit. Varusterajat vaihtelevat tasoltaan, mutta minimirajat täytyy pelaajan pystyä toteuttamaan. Tämä luo kunnollisen perustunnelman peliin.

Peliin voi ja pitääkin monesti eläytyä. Pelin järjestäjä on voinut määritellä miten eläydytään osumaan, joka voi haavoittaa tai ”tiputtaa” pelistä. Jälkimmäisessä tilanteessa voi päästää kunnon parkaisun tai vaan kaatua hiljaa maahan. Haavoittunut voi huutaa apua tai lääkintämiestä, mikäli sellaisia on pelissä. Eläytyminen airsoft-peliin on siis suotavaa, suorastaan ennemmänkin kuin pakollista.

Kunnon varusteet tekevät monesti peliin miehen tai vaikka naisenkin näin nykyaikana. Peliin parhaiten soveltuva varustus ei välttämättä ole kovin kallis, pitää vaan käyttää luovaa mielikuvitusta ja hommata kamat vaikka halvasta Varustelekasta tms. sopivasta armeijan ylijäämäkamaa myyvästä paikasta. Esimerkiksi Vietnam-peleihin mustat vaatteet Vietkong-sisseille löytyvät vaikka Tarjoustalosta tai muistakin halpakaupoista.

Aseistus pitää aina olla sääntöjen mukainen. Monesti kielletyt aseen osat voi peittää esim. naamiokankaalla tai juuttikankaalla. Asia kannattaa kuitenkin aina varmistaa etukäteen pelin järjestäjältä, ettei tule kylmää vettä niskaan pelipaikalla ja vihaisia katseita muilta pelaajilta sekä järkkäreiltä. Komennus pois pelipaikalta on pahin tilanne, jos kamat on ihan häröt tai muuten vaan sääntöjen vastaiset. Ei ole siis mikään ylevä tilanne jos näin hölmöilee. Jos varustautuu kunnolla, niin ei tarvitse ottaa vastaan vihaisia katseita kanssapelaajilta eikä pelin johdolta. Säästää myös muidenkin hermoja…

Peliin kannattaa siis varustautua kunnolla ja eläytyä skenun teeman mukaisesti. Näin luot tunnelmaa itsellesi ja kanssapelaajille. Pahinta on pelaajat, jotka eivät noudata varusterajoja ja sooloilevat omiaan vastoin pelinjärjestäjien ohjeita. Jotkut pelaajat valitettavasti suhtautuvat ylimielisesti kanssapelaajiin, käytös on kuin ”Krimin valtaajilla” pahimmillaan. Tällainen toiminta syö miestä ja muistetaan ikuisesti. Joillakin tiimeillä on valitettavasti tällainen maine, tosin suurin osa pelaajista on hyvin käyttäytyviä ja asiallisia jopa ”vihollista” kohtaan. Esimerkkinä lähitaistelu eli ”CQB”, on varsin kohteliasta huutaa ”laukaus laukaus”, jos ei tohdi kaasupistoolilla kahdesta metristä ampua poskeen, taikka huuleen.

Järjestäjät asettavat rajat pelitapahtumalle ja toivovat toki pelaajilta eläytymistä tapahtumaan, jota on suunniteltu pitkään ja hankittu erilaista rekvisiittaa tapahtumaan. Kunnon skenaariopelin tekevät loppukädessä kuitenkin hyvin varustautuneet ja asenteella pelaavat softaajat. ”God-modettajat” saavat pelin pilalle, kun pitää perään huudella. Asiaan on ratkaisu – ammu uudestaan.

Majeptin

 

 

 

 

2015-05-29T18:22:06+00:00