AK-47 CYMA ”Muovisotilas”

/AK-47 CYMA ”Muovisotilas”

AK-47 CYMA ”Muovisotilas”

Tämä ase on harvinainen muovirunkoinen CYMA AK-47, koska rungossa lukee ”Muovisotilas.fi” ja vieressä on painettu Muovisotilaan logo.  Softaajan toimitus selvitti tämän Suomen airsoftin historiaan kuuluvan aseen taustoja Mikael Korkmanilta, joka toimi airsoft-yrittäjänä vuoteen 2015 asti. Hän on nykyään metallialan yrittäjä ja Muovisotilaan tarina airsoft-kauppana sekä entisenä Softaaja.fi nettilehden omistajana kaikkine persoonallisine episodeineen on ohi. Tätä ajanjaksoa ja Mikael Korkmania henkilönä muistellaan monenlaisin tuntemuksin harrastajien keskuudessa.

Muovisotilaan AK-47 on CYMA/CyberGunin  valmistama ja kyseessä on ns. halpa Kiina-ase. Aseen kylkeen on tehty Muovisotilaan logo ja teksti ”MUOVISOTILAS.FI”. Nostalginen ase ja ehdottomasti osa Suomen airsoft-historiaa. Mikael Korkmanin muistin mukaan näitä teetettiin vähän, tarkkaa kappalemäärää hän ei muistanut. Logo on tehty kuvaavalla Mikael Korkman autotallin ovea vasten Thompson airsoft-ase kädessä. Alkuperäinen vedos kuvasta on Korkmanilla tallessa. Aseet on tehty todennäköisesti vuosina 2010-2011. Aseita on annettu yhteistyökumppaneille ja jaettu peleissä palkintoaseina. Tämä ”spesiaaliversio” CYMA AK-47 aseesta tehtiin Muovisotilaan aloittaessa liiketoimintaa.

Toimituksen arvosteltavaksi saama ase on toiminut aikanaan isolla pelinjärjestäjällä ns. vuokrapyssynä ja on siksi aika kulunut. Perää on vahvistettu jääkiekkoeristysnauhalla. Alkuperäinen lipas on ilmeisesti hajonnut pelikäytössä ja perälevy tippunut jonnekin pelikentälle. Ase toimii edelleen, rattaita on jouduttu vaihtamaan vuosien varrella. Ase on muovirunkoinen ja painoltaan kevyt sekä rakenteeltaan hieman ”hempuli”, kuitenkin aseen perä ei ole murtunut.

Valmistusmaa on tietysti Kiina. Tässä on klassinen esimerkki Kiina-aseesta, toimii jos ei ole ns. maanantaikappale. Kyseessä on klassinen AK-47, kerta- ja sarjatuli. Materiaali muovia ja metallia. Aseen mukana tulleen akun Marski vaihtoi luotettavampaan ja turvallisempaan ilman lisämaksua. Suomen kiistanalaisimman airsoft-kauppiaan taholta vastuullista toiminta. Tämä perusmallinen AK-47 jää muistuttamaan meitä Muovisotilaasta, niin hyvässä kuin pahassakin. Persoonallisuutta miehellä saa ja pitääkin olla.

Aseen tekniset tiedot:

Tyyppi: AK47

Lähtönopeus: noin 105-120 m/s 0.20g kuulalla (vaihtelee riippuen minkälainen pyssyn on saanut)

Toimintaperiaate: sähkötoiminen kerta- ja sarjatuli

Pituus: 880 mm

Paino: 2700 g (2450 g toisen lähteen mukaan, toimituksella ei ole vaakaa käytössä)

Materiaali: ABS (muovi) + metalli

Rataslaatikko: metallinen rataslaatikko versio 3

Akku: largeliittimellä iso 8,4v largeakku

Lipaskoko: hi-capa 600 kuulaa (muidenkin valmistajien AK47 ja AK74 lippaat sopivat)

Hop-Up: säädettävä

CYMA AK47 (CM028) on arvosteltu aikanaan Softaajan paperilehdessä 8/2007. Tämä ase on ihan hyvä ja halpa klassinen AK-47 airsoft-versio, jonka esikuvana lienee ollut Maruin vastaava ase. Tällainen arvosteltavana ollut Muovisotilaan versio on keräilyharvinaisuus, kannattaa siis pitää tallella jos olet sellaisen joskus aikanaan saanut.

IMG_0673 IMG_0679

 

Verde

2019-01-09T14:59:56+00:00