Armeijan villahuopa (viltti)

/Armeijan villahuopa (viltti)

Armeijan villahuopa (viltti)

Kautta aikojen on armeijoilla ollut erilaisia varusteita kylmässä ilmastossa selviämiseen, perinteiset villahuovat ovat satojen vuosien ajan lämmittäneet sotilaita ankeina aikoina rintamalla. Nykyään löytyy modernimpiakin varusteita kuten esim. toppapukuja, villaisia aluskerrastoja ja makuupusseja. Lämpimänä täytyy pysyä ja siihen villahuopa on hyvä keino. Esimerkkeinä hyvien huopien valmistajista ovat mm. DDR (NVA huopa), Unkarin armeija, Suomen armeija ja Ruotsin armeija sekä jopa Puolan armeija (Varustelekasta löytyy Puolan armeijan ylijäämä huopia).

Huovat ovat siitä käteviä, että ne lämmittävät talven pakkaskeleissä mukavasti. Villahuopa on kestävä, helppohoitoinen ja sitä ei tarvitse availla kuten makuupussia. Armeijoiden käytetyt huovat ovat yleensä villaa tai villaa höystettynä pienellä määrällä akryyliä. Nämä päästävät hien eli kosteuden läpi ja tämä on tärkeätä lämpimänä pysymisessä. Huovat siis imevät vähän vettä ja lämmittävät hyvin kosteanakin.   Softauksessa uudelleensyntymispaikalla on kiva värjötellä tällaisen alla, jos et usko niin osta itsellesi laadukas halpa huopa.

Tämän kuvan huovan valmistajamaata emme osaa sanoa varmasti ja materiaalikin on hieman epäselvää pesulapun puuttumisen takia, mutta jotakin villaseosta se on varmasti. Softaajan toimituksella oli kasallinen armeijan poistohuopia arvioitavana, tämän huovan kohdalla Ruotsin tai Norjan armeija on veikkauksena. Korjatkaa jos olemme väärässä, mutta hyvä huopa kuitenkin.

Huovat ovat toimineet pitkään armeijan kanssa käsi kädessä, Taistelutoverit-sarjassa huovat esiintyvät muutamia kertoja kuollutta sotilasta peitettäessä sekä lämmittävänä elementtinä talviolosuhteissa. Huovasta saa myös taiteltua pehmeän tyynyn tarvittaessa, makuualustan tai levitettynä tuulensuojan (laavun) nukkumista varten.

Huopa on kannattava ostos jokaiselle softaajalle. Huopaa voi skenaarioiden lisäksi käyttää lakanan sisään laitettuna mm. vieraspeittona. Kesällä huovan voi laittaa maahan ja varusteet sen päälle iänikuisten pressujen sijaan. Paksu armeijan huopa kestää vuosia normaaleissa olosuhteissa, eikä hintakaan päätä huimaa. Rumia ne ehkä on mutta sitäkin käytännöllisempiä. Hintahaarukka käytetyissä armeijan huovissa on yleensä noin 15-30 euroa.

huopa2

 

Toimitus

2019-01-09T15:00:31+00:00