Berget 14 – Black Gold

/Berget 14 – Black Gold

Berget 14 – Black Gold

Mikä: Tähän mennessä pohjoismaitten suurin vuotuinen airsoft –tapahtuma
Missä: Härnosand, Ruotsi
Milloin: 28.6.2016 – 2.7.2016
Ikäraja: 18 vuotta
Osapuolet: UPIR Security inc., Nordic Alliance Force (NAF), Local Bandits ja Siviilit. Ilmoittautuneita pelaajia: 1956 pelaajaa 45:stä eri kansallisuudesta

Jos joku ei vielä tiedä mikä on Berget, niin nyt on aika tutustua aiheeseen. Se on pohjoismaiden tähän asti suurin järjestetty airsoft-tapahtuma, jossa pääsee pelaamaan osapuolesta ja joukko-osastosta riippuen aina leppoisesta larppauksesta rankkaan milsimiin saakka. Myös perinteistä lipunryöstöteemaa on sovellettu usein osapuolien tehtäviin. Pelille on kuitenkin aina rakennettu tarina, jonka mukaan tehtäviä suoritetaan.

Tämän vuoden teemana oli kuvitteellinen kiista pohjoisen valtion pohjoisosien öljykentistä, joita UPIR piti hallussaan väkivaltaisin ottein, alisti paikallisia asukkaita ja saastutti luontoa. Hätiin kutsuttiin NAF selvittämään sietämättömäksi äitynyttä tilannetta. Näiden kahden osapuolen väliin jäi vielä paikallinen kylä ja sen asukkaat, joilla kaikilla ei ollut täysin puhtaat jauhot pussissa…

Peli alkoi keskiviikkoiltana kello 21.00 osapuolten komentajien ja päälliköiden palopuheiden jälkeen, joukkojen ollessa täysin motivoituneita. NAF:n lähtötiedot olivat vähäiset, mutta tiedettiin kuitenkin, että UPIR oletettavasti olisi miehittänyt kaikki öljylähteensä ja maasto/tiestön tiedustelu olisi kiivasta. UPIR tiesi pelin alussa, että heidät yritetään häätää öljykentiltä ja öljynjalostamolta. Tänä vuonna osapuolilla oli maltillisesti ajoneuvoja ja ne oli jaettu pelinjärjestäjän toimesta tasaisesti. Ajoneuvojen käyttöä pelissä vähensi myös se, että tänä vuonna pienemmät tiet ja polut olivat suljettu ajoneuvoilta. Taistelut pelin alussa kävi kiivaana maastossa NAF:n yrittäessä valloittaa UPIR:n hallussa pitämiä öljynpumppaamoita. Pelinjärjestäjä oli järjestänyt live-aikaisen seurantasivuston, josta näki kumman osapuolen hallussa mikäkin piste oli tai oliko jokin piste sillä hetkellä valloituksen alla. Järjestelmä auttoi komentajia reagoimaan nopeammin ja lähettämään joukkoja sinne missä niitä tarvittiin.

Peli jatkui tasaisesti tehtävien suorituksella, joihin kuului tukikohdan vartiointia, tiedustelua, pisteiden haltuun ottoa/puolustusta ja huoltoa. Peli jatkui keskeytyksettä keskiviikkoillasta lauantai iltapäivään klo. 15.00 saakka. Tällä välillä pisteitä valloitettiin, puolustettiin ja menetettiin. Erilaisia operaatioita suoritettiin, joista jotkin olivat pieniä peiteoperaatioita ja jotkin suurempia. NAF valloitti ainakin kerran UPIR:n leirin vieressä sijainneen öljynjalostamon monen komppanian voimin perjantaina aamuyöllä. UPIR sen sijaan valloitti ainakin kerran NAF:n leirin vieressä olleen ammus- ja polttoainevaraston sekä yritti elokuvamaisesti salamurhata NAF:n komentajan komentopaikalla, mutta hyökkäys epäonnistui komentajan syöksyttyä ikkunasta ulos. Lauantain loppurähinä jäi hieman vaisummaksi, edeltävien tuntien sään takia, jolloin sade ajoi monet pelaajat koteihinsa tai kotimatkalle.

Pelin jälkeen lauantai-ilta jatkui omakohtaisella ja leirihuollolla valmistautuen samalla illalla alkaviin Beer Partyihin, jossa kerrottiin kohokohtia pelistä, jaettiin uskollisimpien pelaajien hihamerkit ja arvottiin palkinnot, sekä tietenkin käytiin hyvässä hengessä keskusteluja eri osapuolten pelaajien kanssa pelin kulusta ja tapahtumista. Pelistä tuntui jäävän kaikille hyvä maku , joten pelinjärjestäjä oli onnistunut pienissä muutoksissaan pelin kulun suhteen ja voimatasapaino osapuolilla oli onnistunut hyvin. Suurin vaikuttava asia on kuitenkin pelaajat itse – tässäkin pelissä – joka teki pelistä mahtavan kokemuksen. Hyvät taistelutoverit, uudet kaverit ja vanhat kaverit tekivät pelistä ikimuistoisen. Jos ei ole vielä käynyt katsastamassa Bergetin tarjontaa, mutta harkitsee sitä, voin suuresti suositella katsastamaan ensivuoden tarjonnan (liput tulevat joskus marraskuussa myyntiin joten olkaahan hereillä)!
IMG_20150623_214614

T: Tuntematon Sotilas

2019-01-09T15:00:27+00:00