CYMA AKS-74U taittoperäinen airsoft-rynnäkkökivääri

/CYMA AKS-74U taittoperäinen airsoft-rynnäkkökivääri

CYMA AKS-74U taittoperäinen airsoft-rynnäkkökivääri

Tämä  kuuluisa legenda saatiin toimituksen arvosteltavaksi. Ase on AK-sarjan yksi edustaja, kätevä ja taittoperällä. Legendaarisessa 9. komppania (9th company) elokuvassa tätä käytettiin. Arvosteltava ase on käytetty ja korjattukin ilmeisesti useaan kertaan.

Alkuperäinen ase on rynnäkkökivääri, joka perustuu Mihail Kalashnikovin kehittämään asesarjaan. AK-47 perusmalli oli ensimmäinen ja esikuvana oli saksalaisten Sturmgewehr 44 (StG44), vaikka tosiasia aikanaan kiistettiin. Mihail Kalashnikov  Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen myönsi, että hänellä oli kolme Stg44 rynnäkkökivääriä tutkittavana ja niiden pohjalta hän suunnitteli legendaarisen ja maailman eniten valmistetun rynnäkkökiväärin (AK-47). Virallisesti AK-47 esiteltiin vuonna 1947 ja aluksi uusi ase pysyi pitkään salattuna länsiliittoutuneilta. AK-47 tyyppisten aseiden suosio perustuu niiden rakenteelliseen varmatoimivuuteen, helppoon huollettavuuteen ja edullisuuteen.

Airsoft-versio CYMA AKS-74U on esikuvansa kaltainen. Ase on teräksinen ja tukki on puuta, työnlaatu on hieman karkeata Kiina-aseiden tyyliin. Taittoperäisestä AKS-74 aseesta löytyy erilaisia versioita niin oikeina aseina kuin airsoft-versioina. Tähän aseeseen sopii yleensä kaikki Kalashnikovien lippaat, toki joitakin poikkeuksia tulee vastaan (lippaissa on hieman mittaeroja valmistajien kesken). Aseessa on suujarru ja yleensä bakeliittilipas, tosin metalli/muovilippaat käyvät yleensä. Kahva on bakeliitin kuviointia imitoiva ja taittoperä on aika jykevä, testiaseessa oli hieman väljyyttä/heiluntaa kiinnityskohdassa. Kyseessä on käytetty ase, joten vaikea sanoa onko löystyminen käytöstä johtuvaa. Tikkuakun tai Lipoakun saa kätevästi laitettua kannen alle aseen etuosaan.

 

Tekniset tiedot:

– Aseen nimi: AKS-74U

– Valmistaja: CYMA

– Toimintatapa: puoliautomaatti ja automaatti AEG

– Lipaskapasiteetti: yleensä 600 kuulaa, tähän käy muutkin lippaat kuten low-capa & regu                  (yleensä, riippuen valmistajasta)

– Kuulakoko: 6 mm

– Lähtönopeus: noin 120 m/s (0,2 g kuulalla, vaihtelee aseittain)

– Runko: teräs

– Etutukki: puu

– Aseen pituus: 498 / 730 mm

– Rataslaatikko: Versio 3

– Hop-Up: säädettävä

– paino: 3500 g

– käyttövoima: sähkötoiminen AEG

– Akku: tikku / Lipo

Ase on kätevä, yleensä toimintavarma, pieneen tilaan menevä taittoperän ansiosta ja ihan tyylikäs omalla tavallaan. Vasemmalla sivulla on kisko lisähärpäkettä varten. Perusrautatähtäimet, ne sopivat tähän klassikkoon. Kantohihnan saa aseeseen laitettua, kuvassa on ilmeisesti kyseessä jonkin itäblokin tai Suomen armeijan vanha rynkyn hihna. Tätä asetta voi etenkin suositella peleihin, joissa taittoperäistä pyssyä tarvitaan. Hintataso on noin 250 euroa, riippuen mallista ja käytetyn aseen saa toki halvemmalla.

 

Toimitus

IMG_3500 IMG_3502

Linkit:

AK-47 Wikipedia (Suomi):

https://fi.wikipedia.org/wiki/AK-47

AK-47 Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/AK-47

AK-74 Wikipedia (Suomi):

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/AK-74

AK-74 Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/AK-74

2019-01-09T14:59:55+00:00