Donetskin vetäytyminen 1943

/Donetskin vetäytyminen 1943

Donetskin vetäytyminen 1943

WWII-peli pelattiin 29.10.2016 Kotiniemen valtion pelialueella. Pelialueelle saapui vain kourallinen pelaajia, mutta johtohahmot saivat silti pelin toimimaan. Puolet ilmoittautuneista jäi saapumatta, liekö syynä epävarma sääennuste? Ensimmäisessä skenaariossa Neuvostoliitto liittolaisineen otti puolustuslinjat tieuraa myötäillen ja uudelleensyntymispaikkoina toimivat aina seuraavat puolustettavat kohteet, joihin kaatuneen pelaajan piti mennä osuman saatuaan. Tämä toimi mainiona uudelleensyntymisstrategiana, koska pikarespoja ei tarvinnut perustaa, eivätkä saksalaiset saaneet vietyä ensimmäisen skenaarion hyökkäystä loppuun asti.

Toisessa skenaariossa saksalaiset sotilaat ottivat puolustuslinjat tieuraa myötäillen. Neuvostoliitto liittolaisineen koki tappioita heti ensimmäisissä tulenavauksissa, mutta ei luovuttanut hyökkäystään vaan yritti aina uudestaan ja uudestaan kunnes peli jo vihellettiinkin poikki.

Pelialueelle saapuneet pelaajat olivat erittäin hienosti pukeutuneet, eikä motkottamisella tai mäkätyksellä ollut sijaa ottaa paikkaansa. Huumoria viljeltiin puolin ja toisin ja kuten arvata saattaa, kuulia myös. Peli oli mittasuhteissaan erittäin pieni, mutta tasaväkinen. Tuli mieleen viikonloppupelit, joita pelattiin nuorempina poikina.

Päivän yksi kohokohdista oli, kun saksalaiset saivat huollon kautta tilattua toimivan MG-42 konekiväärin, tämän jälkeen Neuvostoliiton oli pakko ottaa reservistä yksi tukituliase omalle puolelleen saadakseen tuliaseiden mittasuhteet kohdalleen.

Koko pelin ajan oli mitä mainion keli. Hieman viileä tuuli puhalsi yli tieurien, pienten taimikoiden ja hiekkakuoppien yli. Pelin johto oli hommannut paikalle tynnyrinuotiot, joissa pelaajat saivat ruokatauolla paistaa makkaraa sinapilla ja ketsupilla. Kenellekään ei luultavasti jäänyt nälkä, eikä kylmä viimakaan tuntunut täydellä mahalla niin pahalta.

Kaikki kaikessaan, peli onnistui yli odotusten. Pelaajat olivat iloisia ja positiivisella asenteella varustautuneita. Palkintoaseina toimivat P08-pistoolit, joita jaettiin yksi per osapuoli. Palkintoaseet menivät kahdelle nuorimmalle pelaajalle. Onnistunut peli, kun sääkin helli olemalla satamatta vettä tai jotakin muuta, mitä nyt taivaalta yleensä tuleekaan.

 

Apache

2016-11-24T16:41:36+00:00