Enola Gaye kuulakranaatti

/Enola Gaye kuulakranaatti

Enola Gaye kuulakranaatti

Airsoft-pelaajille tuttu proppikranaatti on kätevä mallintamaan esim. tykistökeskitystä. Pelinjohdolta kranaatin käyttö vaatii harkintaa, metsäpalon mahdollisuus ja kuulovaurion sekä silmävamman mahdollisuus pitää ottaa huomioon. Pelaajilla on kerrottava pelissä käytettävistä kuulakranaateista.

Kuulakranaatin käyttö on periaatteessa helppoa. Raapaisupinnan suojana oleva korkki poistetaan ja raapaiset korkilla kranaatin sytytintä kuten tulitikkua. Tämän jälkeen heität kranaatin turvallisesti huomioiden alueella olevat pelaajat. Kranaattia ei pidä heittää keskelle pelaajia ihan turvallisuussyistä. Kranaatti räjähtää noin neljän sekunnin kuluttua ja savipelletit lentävät ympärille. Peleissä kun mallinnetaan tykistökeskitystä huudetaan yleensä ”viheltää!”. Huonosti maastoutuneet pelaajat on tapana pudottaa pelistä eli lähettää respalle.

Kranaatti sisältää savesta tehtyjä pellettejä, joiden periaatteessa pitäisi lentää ympäristöön mallintaen kranaatin sirpaleita. Kuulista suuri osa testaustilanteessa jäi kranaatin alle maahan. Räjähdysteho on näissä kuulakranaateissa turvallisuussyistä hyvin vähäinen, lähinnä räjähdystä mallintava ääniefekti on pelillisesti havaittava asia. Tuote on ympäristöystävällinen, kuori ja korkki on tehty paperimassasta, lisäksi pelletit (kuulat) sisällä kranaatissa ovat savesta tehty.

Kuulakranaattien hinta vaihtelee, normaalihinta on yleensä tasolla 8 € per kranaatti. Talven tarjoushinta oli Proairsoftilla 3,95€.  Milgear, Varusteleka, Tradesoft yms. myyvät näitä myös. Kranaatteja myydään 25 kappaleen laatikoissa, toki yksittäinkin niitä voi ostaa. Kranaateilla voi elävöittää airsoft-peliä kohtuuhintaan ja aika turvallisesti muistaen varomääräykset.

Kyseessä on lain mukaan ilotulite eli ostaminen vaatii vähintään 18-vuoden ikää. Posti ei näitä kuljeta, ostaminen voi tapahtua myymälässä tai  Matkahuollon kautta. Myyjät korostavat, ettei tuotetta pidä käyttää yleisötilaisuuksissa tai julkisilla paikoilla. Kuulakranaattien käyttö on tarkoitettu airsoft- ja paintball-peleihin tms. ja silloinkin maanomistajan luvalla. Pelitapahtuman järjestäjä on vastuussa tapahtuman pyrotekniikan turvallisesta käyttämisestä.

IMG_0450IMG_0452

Toimitus

Varustelekan mainosvideo:

http://www.youtube.com/watch?v=HE8zxJLy18o

Valmistajan sivut:

http://www.enolagaye.com/index.php

2019-01-09T15:00:15+00:00