Ensiapulaukku, ”tee se itse”

/Ensiapulaukku, ”tee se itse”

Ensiapulaukku, ”tee se itse”

Ensiapulaukkuja saa toki valmiina, mutta tosi mies tekee oman laukkunsa mielensä mukaansa ja  resurssiensa puitteissa. Tämä laukku on tehtyä vuosia sitten ja airsoft-pelikäyttöön tarkoitettuna. Suomen armeijan kaasunaamarilaukku oli ratkaisu, laukku on sopivan kokoinen ja sen voi varustaa omien tarpeidensa mukaisesti. Tämä EA-laukku on ollut kymmenissä airsoft-peleissä ja käytännössä ihan hyväksi havaittu. Suurin vaiva oli ostaa erilaiset tarvikkeet ja lääkkeet.

Mitä pitäisi olla EA-laukussa? Ainakin ihan perustarpeet:

– sideharsorullia

– laastaria

– haavalappuja

– haavojen puhdistusainetta

– kylmäpakkauksia (nilkan nyrjähtämisten varalta)

– idealsiteitä (nilkan nyrjähtämisen varalle)

– sakset

– teippiä

– ensisiteitä pahempia vuotavia haavoja varten (voi tehdä painesiteen tilapäisvälineiden avulla)

– kuumemittari

– pinsetit

– paperia ja kyniä

– lääkkeitä (ainakin käsikauppalääkkeitä)

Tässä laukussa on särkylääkkeitä kuten Buranaa (ibuprofeiini), Indometin (indometasiini), Paracetamol (parasetamoli). Kuumeen alentamiseen nämä myös käyvät.

Allergialääkkeitä on myös hyvä olla mukana. Laukusta löytyy Heinixia (setiritsiini) ja kortisonia eli tässä tapauksessa perinteinen kyypakkaus (saa apteekista ilman reseptiä).

Reseptilääketuotteet vaativat lääkärin reseptin ja pelipaikalla periaatteessa saa nämä lääkkeet olla ainoastaan tapahtuman lääkärillä, ellei ensiavusta vastaava lääkäri ole muuten ohjeistanut. Käsikauppatuotteita saa jokaisella olla mukanaan, lääkkeiden käyttö pitää kuitenkin olla hallussa ja vastuut tietää. Ensiapuvalmius pitäisi olla jokaisessa airsoft-pelissä ja tämä asia on pelin järjestäjän vastuulla.

IMG_0634 IMG_0633 IMG_0632 IMG_0630

Verde

2019-01-09T14:59:58+00:00