Haulikko M1100 CQB katkaistu malli

/Haulikko M1100 CQB katkaistu malli

Haulikko M1100 CQB katkaistu malli

Nyt sattui semmoinen onnenkantamoinen, että arvostelun kohteeksi pääsi tällainen muovinen haulikko. Vaikka hintaa haulikolla on vaan 25,50 euroa, niin kyllä tässä kapasiteetti riittää.

Erittäin kevyt M1100 CQB tarjoilee paketissaan 100m/s lähtönopeuksia 0,12g kuulilla. 25 euroon ei saa toimivaa kaasupistoolia, eikä oikein kunnollista jousitoimista pistooliakaan. M1100 CQB on sellainen ”välimaastoon” menevä pyssy. Pyssyn hop up on kiinteä. 0,12g kuulalla saa kovemmat lähtönopeudet, mutta 0,2g saa paremman ja tarkemman kantaman.

Lisää mekaniikkaa tästä M1100 CQB haulikosta saa toki etsiä, mutta melkein kaikki tärkeimmät tiedot löytyvät suomalaisten airsoft-kauppojen sivuilta jotka asetta myyvät. Ase painaa melkein puoli kilogrammaa eli tarkemmin sanottuna 550 grammaa. Pituutta tälle ns. hirviölle tulee 484mm. Pyssyyn voisi ilmeisemmin väkertää oman kantohihnan lenkit tai lenkin (ei suositeltavaa).

Lipas, siis aseessahan ei varsinaisesti ole lipasta vaan piipun alapuolelta pilkoittava ns. ”kaasuputki” on irrotettavissa muutamassa sekunnissa. Aseeseen ladataan kuulat siis piipun alapuolelta, joten älkää katsoko piippuun latausvaiheessa. Lippaaseen mahtuu 32 kuulaa. Ase ampuu vain yhden kuulan kerrallaan.

Tämän CQB haulikon mukana tulee myös ”punapistetähtäin”… Tähtäin on vaan erillinen pala jonkinlaista muovia ja siinä on kaksi läpinäkyvää muovin palaa linsseinä. Jälkimmäiseen linssiin on maalattu punainen piste eli mistään kunnollisesta punapisteestä on turha haaveilla.

Varmistin sentään on fiksusti muotoiltu ja rakennettu, että sitä on helppo käsitellä. Aseesta löytyy kolme kiskoa aseen etupuolelta, sekä yksi kisko päällä tähtäintä varten. Toisin sanoen, voit kiinnittää pyssyyn vaikka kolme laseria kuten Predatorilla oli elokuvissa.

Testeissä haulikko on paljon parempi kuin pistooli ja tuo hieman lisää sitä extra-tarkkuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että aloittelevalle pelaajalla tämä on kuin joulukalenteri lapselle joulupyhinä. Rakennusaineena on pääosin muovi. Kokonaisuutena ihan OK ase hintaluokassaan, nopea ladata ja täyttää.

 

Aseen tiedot:

Pituus: 484mm (48,4cm)

Paino: 550 grammaa

Hop up: Kiinteä

Toimintaperiaate: Jousiviritteinen

Kaliiberi: 6mm

Lipaskapasiteetti: 32kpl

Lähtönopeus: 100m/s

IMG_2891

Apache

2019-01-09T14:59:54+00:00