Idän syksy 1944

/Idän syksy 1944

Idän syksy 1944

Idän syksy 1944 – 8.9.2018

 

Syyskuussa Kotiniemen valtio järjesti jälleen toisen maailmansodan aiheisen pelin Hämeenlinnassa, KNV:n vanhalla pelialueella Rengossa. Pelin taustatarina sijoittui vuoteen 1944 ja Ukrainaan. Metsäiselle alueelle oli tippunut tärkeää rahtia lentokoneesta matkalla nykyisen Israelin alueelta Saksaan. Saksalaisten ja neuvostoliittolaisten oli tarkoitus löytää ja varmistaa kuljetuksen evakuointi omien rintamalinjojensa taakse.

Pelin alkaessa saksalaisten joukot löysivät rahtina olleen liitonarkin ensimmäisinä ja joutuivat riistämään tämän lentokoneen kommunistilentäjältä. Pian tämän jälkeen Neuvostoliiton sotilaat paikallisten partisaanien kanssa löysivät myös taistelupaikalle. Saksalaiset onnistuivat kuitenkin torjumaan hyökkäyksen suuria tappioita kärsien. Tämän takia saksalaiset menettivät arkin pian kun neuvostojoukot tekivät toisen hyökkäyksen. Partisaanit aloittivat arkin siirtämisen kohti linjojansa, mutta tämä ei onnistunut saksalaisjoukkojen tehdessä hurjaa vastarintaa. Tässä vaiheessa huudettiin peli seis ja mentiin syömään lettuja. Pelin järjestäjä tarjosi letut hillon kera ja pelimaksuakaan ei ollut koska kyseessä oli WWII-peli.

Ruokatauon jälkeen neuvostoliittolaiset siirsivät arkin lähelle linjojansa, mutta joutuivat siirtämään sen pohjoiseen päin saksalaisten onnistuessa murtamaan neuvostolinjat etelässä. Siirron aikana saksalaisjoukot sulkivat pakoreitin tehokkaasti ja riistivät arkin sotilaallisella voimallaan. Viimeiset neuvostosotilaat yrittivät saada arkin takaisin epätoivoisella rynnäköllä linnoittautunutta vihollista vastaan, mutta kaatuivat hurjaan tulitukseen. Peli päättyi saksalaisten onnistuessa saamaan arkin takaisin haltuunsa ja pois rintamalta. WWII-peleissä on aina oma tunnelmansa ja eläytyminen toisen maailmansodan aikakauteen. Näiden pelien harrastajat olivat panostaneet varusteisiin ja se näkyi hyvin pelipaikalla, lisäksi tunnelma oli rento sekä nostalginen.

 

Jesulius

2019-03-18T00:45:02+00:00