Kesä 2015 ja skenaariot

/Kesä 2015 ja skenaariot

Kesä 2015 ja skenaariot

Koulut ovat loppuneet ja voi mahdollisilta kesätöiltään taas kierrellä skenaarioita. Pelitarjonta on vaihtelevaa riippuen siitä missä asut ja paljonko voi matkustaa opiskelijan budjetilla. Talous on tiukoilla kun varusteetkin maksaa, bensasta nyt puhumattakaan. Skenaariossa on vielä pelimaksu, mikä vaihtelee aika paljon eri pelinjärjestäjien kesken. Harrastukset aina maksaa, mutta näinä aikoina rahat on tiukoilla ja joutuu miettimään mihin rahat riittää.

Mikä on sitten oikea hinta/laatusuhde ja varustevaatimukset? Enemmän pelimaksua, varusterajoja ja proppeja vai kenties vaan 2-5 euroa hintaa ja perinteiset hihanauhat ilman muita varusterajoja? Kummallekin suuntaukselle on kannattajansa. Vietnam-pelien ystävänä kesän tarjonta näyttää harvinaisen runsaalta, tulee vaan mieleen toteutuuko kaikki pelit? Viime vuodet ovat vähän skeptiseksi opettaneet. Skenaarioiden ”vanhana” kävijänä haluan ehdottomasti kohtuutiukat varusterajat ja ikärajankin noin K16 tasolle vähintään. Nuorempikin voi tulla kunhan on kamat kunnossa ja asenne myös. Pelkät hihanauhat varusterajoina kuuluvat mielestäni viikonloppupeleihin, ei koskaan maksullisiin skenaarioihin! Pelin tarina ja pelinkulku täytyy olla myös mielekäs kokonaisuus. Hyvästä pelistä tiukoilla varusterajoilla ja mielekkäällä toteutuksella voi kyllä maksaa enemmän kuin ”perusmätöistä”.

Pelipaikat meilläkin vaihtelee eri skenaarioissa. Metsäpelit on ihan OK moniin skenuihin, mutta toisaalta asutuskeskustaistelu tai edes jonkinlainen kylä (tai useampikin pelialueella) on mieleen. Suomesta löytyy onneksi muutama aika hyvin rakennettu alue kuten perinteikäs Vihtijärvi, toki muitakin on nykyään. Vanhojakin pelialueita edelleen kehitetään, tämä on skenaariopelaajan mieleen kun alue ei ole samanlainen vuodesta toiseen! Matkat eri puolella Suomea oleville pelipaikoilla vaan rajoittaa harrastusta, kaikkialle kun ei jaksa tai ei ole varaa mennä vaikka skenu olisikin kiinnostava. Budjetti kun on rajallinen ja muutakin elämää sekä rahanmenoa on kuin softaus. Opinnot tai työt välillä rajoittaa harrastusta ikävästi…

Suomen tämän vuoden skenaariotarjonta näyttää aika monipuoliselta niin historialliselta kannalta kuin juonellisesti, lisäksi pelialueet ovat vaihtelevia. Kesä näyttää miten ne onnistuu ja tuleeko paljon peruutuksia. Pelejä on laidasta laitaan eli jokaiselle pitäisi olla jotain tarjolla. Peli vaan ei välttämättä ole lähellä eli kiinnostavan/hyvän skenun takia joutuu matkustamaan. Monilla pelipaikoilla onneksi majoitus onnistuu suht’koht’ helposti omilla majoitusvälineillä. Kyllähän se perinteinen pregame ja/tai aftergame välillä tuntuu hyvältä, kunhan muistaa kohtuuden ”nauttimisessa” ennen ja jälkeen pelin. Vuoden ensimmäiset skenaariot on jo takana, mutta monta on vielä edessä ennen talven tuloa! Ja talvellakin voi tosimies softata. Se on vaan varuste- ja asennekysymys.

Moontrooper

 

 

2015-05-29T18:29:14+00:00