Lämpöpeite

/Lämpöpeite

Lämpöpeite

Lämpöpeite eli ns. avaruuslakana on pieneen tilaan mahtuva peite potilaan suojaamiseen kylmää tai kuumuutta vastaan. Peitteet ovat yleensä kaksivärisiä, värit erottavat kumpaan tilanteeseen avaruuslakanaa käytetään. Paketissa lukee käyttöohjeet avaruuslakanan käyttötarkoituksista. Joissakin peitteissä on kultainen ja hopeinen puoli, toisissa peitteissä on vihreä/hopea ja niin edelleen. Toinen puoli avaruuslakanassa suojaa kylmältä ja toinen kuumuudelta.

Lämpöpeitteitä käytetään yleensä potilaan suojaamiseen, mutta avaruuslakanasta voi myös taiteilla sadesuojan tai tuulensuojan tarvittaessa. Avaruuslakanaa voi myös soveltaa esimerkiksi talvipeleissä tavaroiden säilytysalustana. Koko näissä vaihtelee valmistajan mukaan. Kuvassa olevat peitteet ovat 220 x 140 cm (vihreä), sinivalkeassa paketissa on 160 x 210 cm peite ja puna-valkeassa paketissa on 160 x 210 cm avaruuslakana. Kevyt ja taskukokoinen avaruuslakana on helppo kuljettaa mukana. Avaruuslakana mahtuu helposti taskuun, laukkuun, ensiapulaukkuun tai kriisipakkaukseen.

Avaruuslakanaa voi myös käyttää hätäsignaalin/hätämerkin antamiseen yllä lentävälle helikopterille, veneelle tai ohi ajavalle autolle. Sammutuspeitteeksi nämä eivät kuitenkaan sovellu. Avaruuslakanasta voi myös ommella itselleen sadevaatteen, jos löytyy taitoja neulan ja langan kanssa. Hintakaan ei näissä päätä huimaa, kun vajaalla neljällä eurolla saa halvimmillaan ja vähän parempia löytyy hintaluokkaan noin 6 euroa.

 

Toimitus

2016-12-04T12:24:49+00:00