Majoittautuminen maastossa

/Majoittautuminen maastossa

Majoittautuminen maastossa

Lähdet siis airsoft-peliin. Katso aina sääennuste TV:tsa tai netistä ennen kuin lähdet peliin. Älä tee mitään hätiköityjä päätöksiä. Pressu pitää kyllä veden pois makuupussista, mutta saattaa olla aika viileä ja kosteata aamulla. Kannattaa pitää pressu siis teltan päällä. Välillä ”tosimies” nukkuu vaikka pelkän pressun tai viltin alla vaatteet päällä. Pressu(i)sta saa tehtyä erilaisia laavuviritelmiä omien kykyjen mukaan sitomalla pressut naruilla sopivasti puihin kiinni, ”köyhän miehen” hätäratkaisu tai muuten vaan toimiva halpa juttu. Ison kuusen juurellakin voi yrittää nukkua hätätilanteessa.

Älä mielellään osta puuvillaista telttakangasta, koska puuvilla imee itseensä kosteuden ja veden. Sen jälkeen saatkin ihmetellä vesisadetta teltan sisällä. Jos haluaa pysyä kuivana, niin suojaa puuvilla-teltta pressulla. Sitten voi olla kuivana ja lämpimänä herätä ennen peliä majoitusalueella.

En ole vielä tavannut fleece-materiaa telttakankaana, joten voi olla hyvinkin lämmin? Mutta fleecekään ei pidä vettä kunnolla. Ja ne halpatavarataloissa myytävät teltat ovat usein käytännössä PAS….. ja sitä rataa. Kannattaa usein jättää väliin, tosin poikkeuksiakin tuurilla voi löytyä.

Kankaat voi toki käsitellä vettä hylkivällä spray tai lakalla. Se estää veden tippumisen sisään, mutta kestävyys ei ole sitä, mitä tuotteen myyjät lupaavat. Jotkin esim. Prisman teltat hylkivät vettä ulkokuoresta, mutta ne eivät ole mitään vaativaan käyttöön sopivia.

Eli, kunnon telttoja saa esim. Varustelekasta. Jotkin pelaajat ovat taasen riippumatto-miehiä. Kaikille jotakin, mutta ei jotakin joillekin. Raha puhuu tässäkin asiassa. Kerran yövyin puolijoukkueteltassa nuorempana ennen armeijaa. Teltassa oli niin monta reikää, että aamulla heräsi osittain märkänä (kamiinan kipinät olivat polttaneet kankaaseen reikiä, mistä sadevesi valui majoittujien päälle).

Kotimainen Savotta valmistaa laadukkaita eri kokoisia telttoja ja laavujakin, jopa telttasauna on myyntivalikoimassa! Sillä voi vähän hifistellä muille ja kuulemma jotkut julkkiksetkin nukkuvat saunassa? Hintaa laatutuotteilla toki on, mutta hyvää ei koskaan saa kovin halvalla. Kannattaa siis kerran sijoittaa kunnon telttaan, joka kestää ja sopii maastomajoitukseen.

Mistä sitten löytää paras vaihtoehto budjetille ja laadulle? Nykyaikana kaikki löytyy internetistä tai postin tuomista mainoksista. Kaikista ei ole nukkumaan taivaan alla kaikkine tähtineen. Vakavasti varteenotettavat teltat ovat yleensä armeijan tavaraa ja niillä on kiva fiilistellä, tulee ehkä mukavasti armeijamuistot mieleen.

Tutkikaa, miettikää ja ostakaa sitten mitä itse tarvitsette majoittautumiseen. Puolijoukkueteltta on kätevä hieman isommallekin airsoft-tiimille, etenkin talvipeleihin, koska PJ:ssä (puolijoukkueteltassa) on kamiina. Älkää ostako sitä halvinta isoa telttaa, mitä markkinoilta löytyy. Mikäli teltassa ei ole mahdollisuutta kamiinalle, niin kaupoista löytyy esim. petrolilämmittimiä ihan kohtuuhintaan. Mukavuuteen voi panostaa hieman airsoft-peleissäkin.

Hyviä majoittautumisia ja pelejä!

 

Fogo

2018-08-14T18:06:55+00:00