MOLLE-taskut

/MOLLE-taskut

MOLLE-taskut

MOLLE tarkoittaa englanniksi ”Modular Lightweight Load-carrying Equipment”. Suomeksi se tarkoittaa kevyttä, monikäyttöistä tavaran/lippaan kuljetusvälinettä. NATO, britit ja jenkit (USA) käyttävät näitä esimerkiksi repuissaan, taisteluvöissään yms., mihin ikinä saavatkaan kiinni. Isompiin taskuihin voi sulloa vaikkapa villapaidan tai kenttäpullon. Suomellakin on jo M/05 liivit, joihin voi sulloa taktisia taskuja.

Taskujen ollessa modulaarisia ne voi liittää melkeinpä mihin vaan. Jotkin taskut eivät sovi yli 5cm paksuille taisteluvöille, mutta asian voi korjata ostamalla modulaarisen taisteluvyön/taisteluliivit johon voi sitten liittää taskuja niin paljon kuin hihnoja riittää. Nauhoitus, johon MOLLE-tasku(t) kiinnitetään kutsutaan PALS-nauhoitukseksi (Pouch Attachment Ladder System = taskujen kiinnityshihnasto).

Värejä löytyy esimerkiksi mustana, vihreänä ja ACU:na. Tämä tietenkin riippuu puvun valinnasta ja pelistä, johon olet varustautumassa. Näihin taskuihin saa sitten uppoamaan rahaa enemmän kuin ns. normaaleihin taisteluvaljaisiin, joten kannattaa varautua tuleviin menoeriin.

Suurimmassa osassa taskuja on klipsi-sulku/aukaisumekanismi ja joissain on vielä velcro-palaset, etteivät tavarat varmasti putoaisi. Klipsit ovat kovasta muovista tehtyä, ettei niiden pitäisi heti hajota käsiin. Joissain taskuissa on vielä pieni muovinen suoja, jossa kiristysnauha.

Taskuja tekee Condor, Tasmanian Tiger, Mil-Tec ja Särmä (Varustelekan oma lanseeraus). Särmän TST Yleistasku (Large) maksaa 34,99e, kun taas Mil-Tecin oma Large tasku maksaa 9,99e. Hinnat ovat siis Varustelekan sivuilta otettu.

Nyt moduloimaan, molleilemaan ja palsseilemaan, koska taistelija tarvitsee taskuja!

Sal

2019-05-17T19:23:23+00:00