Mossberg M590 Grip Model

/Mossberg M590 Grip Model

Mossberg M590 Grip Model

Cybergun Mossberg M590 Grip Model

Mossberg M590- haulikolla on monia eri malleja Cybergunilta, esimerkiksi ”Chainsaw (= moottorisaha)” tai ”Pistol grip” (pistoolikahva). Tälle haulikolle myydään myös versiota, jossa on RIS-kiskoon tarttuva erillinen tähtäin tähtäämisen nopeuttamiseksi. Esittelyyn päätyi versio, jossa ei tule mukana Chainsaw-mallin latauskahvaa eikä ns. kiina-punapistettä.

Tämä jousiviritteinen haulikko ampuu vain yhden kuulan per latausliike noin 100m/s 0,12g kuulalla. Aseeseen suositellaan käytettävän 0,12g kuulia, mutta säädettävän BAXS-systeemin avulla kuula lentää pidemmälle suorassa lentoradassa raskaammalla kuulalla (0,2g). Tekee siis suhteellisesti samaa työtä kuin hop-up, eri nimellä tosin. Tehoa löytyy noin 0.7 joulea, jos paketin kanteen on uskominen.

Tämän jousitoimisen haulikon mukana toimitetaan yksi lipas, joka on ns. ”hi-cap”- lipas ( = high capacity = korkea määrä kuulaa lippaaseen). Lipas imee itseensä 180 kuulaa ja lipas täytetään lippaan päällä olevasta luukusta. Toimii kuten hi-cap, muttei kumminkaan. Lippaan pohjasta puuttuu rulla, jotta kuulat saadaan ampumista varten valmiiksi. Lipas otetaan irti aseesta jolloin lippaan viritysjousi voidaan vetää pohjaan. Tämän jälkeen lipasta täytyy kallistaa vertikaalisesti ( = ylös-alas) ja ravistaa jotta kuulat saadaan ”valmiustilaan” ( = valmiita ammuttavaksi). Vaikka kuulat voi saada nopeasti pois kuulakammiosta niin käyttäjä voi kohdata toisen ongelman – jos lippaan jousen vapauttaa liian nopeasti, niin valmiustilassa olevia kuulia lentää pitkin pöpelikköä…

Hintaa tälle Cybergunin tekeleelle tulee noin 20€. Halpa hinta myös tarkoittaa, että tämä haulikko ei ole aivan täydellistä tavaraa. Ase koostuu pääosin muovista miinus ruuvit ja sisällä olevat osat. Värinä on musta. Liekinvaimennin on suhteellisen hieno, mutta tästäkin on hieman eroavaa mallia. Pistoolikahvasta katsoen varmistin on yläosassa, joka on helposti ja nopeasti aktivoitavissa peukalon liikkeellä.

Mossberg M590 Grip Model painaa noin puoli kilogrammaa ja pituutta on hieman yli puoli metriä. Aseen laatikko sanoo tarkaksi painoksi 525g ja pituudeksi 53,5cm. Proairsoftin sivu sanoo tästä Cybergunin pyssyn painosta 650g. Tämä saattaa johtua siitä, että markkinoilla on erilaisia malleja samalla nimellä. Lyhyt RIS-kisko löytyy aseen päältä tähtäintä varten. Etujyvä eli etutähtäin löytyy liekinsammutimen takaa, mutta takatähtäintä ei ole.

Ihan OK haulikko peleihin mukaan, vaikka lippaan mekaniikassa olisi parantamisen varaa. Varapyssynä toimiva, mutta kaasupistoolit lyövät silti tämän haulikon tehokkuudessa ja ampumisnopeudessa. Hihnalenkkejä ei tuotteesta löydy, tästä hieman miinusta varatussariksi haaveileville. Aseen teknologia jättää hieman karun maun suuhun, mutta näin halvalla ei saa lähellekkään täydellistä.

Fogo

2019-04-10T17:31:31+00:00