NVA jalkarätti

/NVA jalkarätti

NVA jalkarätti

NVA päätti keksiä sukille korvikkeen tai keksi pyörän uudestaan – jalkarätti! Jalkarättejä toki oli käytössä jo ainakin toisessa maailmansodassa varmaan kaikilla armeijoilla ehkä brittejä lukuun ottamatta. Tällaisilla tuotteella pärjää kevyissä pakkasissa ja kovemmissakin sekä kesäkuumilla. Jalkarätti on erittäin kestävää flanelli-puuvillaa ja Itä-Saksan malli on riittävän paksua materiaalia.

Jalkarätti on siis sukan korvike ja vieläpä pitkäikäisempi. Näitä voi pestä pyykkikoneessa 40 asteessa. Varustelekan sivuilla lukee, että ehkä jopa 60 asteessa. Nämä on helppo ripustaa narulle kuin narulle kuivumaan. Rätti on noin kokoa 48 cm x 48 cm, joten jokaisen jalat pitäisi mahtua näihin – ellet nyt satu olemaan Hessu Hopo. Hinta per rätti on euron eli kahdella eurolla saat molempiin jalkoihin oman rätin.

Itä-Saksa teki kestoa vaativan tuotteen ja onnistui. Tälle jalkarätille löytyy useita käyttötarkoituksia. Ompele vaikkapa maastopuvun kyynärpäihin tetsaus-vahvikkeeksi tai käytä puhdistusrättinä. Elektroniikkaa kuten digikameran linssiä emme suosittele pyyhkimään, siihen on omat mikrokuituliinansa.

Tuotetta saa siis esim. Varustelekasta vaan 0,99 euron hintaan. Mikäli haluaa tietyllä tavalla jopa paremman vaihtoehdon saapassukille, niin tämä on suositeltava ratkaisu ja halvempikin kuin nykyaikaiset sukat. Suomen armeijassa ei ole enää jalkarättejä käytössä eli jokainen joutuu opettelemaan niiden asianmukaisen taittelun. Jalka pitää asettaa rätin pehmeän puolen päälle ja taittaa kärki ensin varpaiden päälle, sitten sivu kerrallaan jalkapöydän päälle. Seuraavaksi on tehtävänä jotenkin kietoa loput nilkan ympärille ja sitten lopputulos pitäisi saada vielä tungettua jalkineeseen. Jalkarätin suhteen pitää aina muistaa, ettei jalan alle jää ryppyjä. Softaajan toimitus ei ota vastuuta kuvassa olevan taittelun mallista/lopputuloksesta, asiaan kun ei ole koulutusta.

IMG_0671

Toimitus

2019-01-09T14:59:56+00:00