NVA karttalaukku

/NVA karttalaukku

NVA karttalaukku

Karttalaukku on erittäin kätevä kannettava taskuyhdistelmä komentajalle tai JoJoille (joukkueenjohtajille), miksei myös ryhmänjohtajille. Karttalaukku on ruskea väriltään ja materiaali on luultavasti nahkaa, mutta varmaksi asiaa ei voi sanoa.

Laukun sulkemisläpän avattua sisältä paljastuu kaksi taskua, joihin voi sulloa vaikkapa vesipullon, ensisiteen ja muuta härpäkettä. A4-kokoiset paperit mahtuvat  erittäin helposti taskuun taiteltuna ja jos aiot täyttää karttalaukun papereilla niin saat taitella sormesi rakoille tai paperiviilloille. Viimeisenä laukusta paljastuu muovilla peitetty taitettava tasku, jossa tärkeimmät paperit säilyvät hyvin kuivana ja taskun pinnasta löytyy myös kiinni ommeltu pyyhkimisrätti. Muovilla päällystetty tasku on arviolta kokoa 39x22cm (tämä tasku on siis kartoille tehty).

NVA:n (Itä-Saksan armeija) karttalaukku vaikuttaa päällepäin kestävälle tuotteelle ja kun armeijalle tehdystä tuotteesta on kyse, niin kestävyyden pitäisi olla taattua laatua. Laukku sulkeutuu nahkaremmillä ja metallisoljella. Metallisolkia löytyy sulkemisläpästä kolme, joten valinnan varaa on, mikäli tuli laukku liian täyteen ahdettua.

Mikäli toisen maailmansodan saksan uniformu kaipaa piristystä ja jotain pientä lisäkettä perunanuijan (saksalaisten käsikranaatti) ja MP-40:n tai Kar98K:n lisäksi niin tässä karttalaukku halvalla Varustelekasta. NVA:n karttalaukut ovat käytettyjä, mutta palveluskelpoisessa kunnossa. Kantohihna tulee laukun mukana ja laukussa on myös vyölenkit, ettei laukku vaan putoaisi taistelun tohinassa.

Karttalaukku on melko painava kokoonsa nähden, aivan toista kuin nykyiset ja modernit karttataskut. Karttalaukkua voi myös käyttää lääkintämiehen tehtävissä kentällä, koska siteitä mahtuu laukkuun erittäin paljon vaikkei laukkua siihen ole tehtykkään.

Hyvä laukku, sopii toisen maailmansodan aikaisiin skenaarioihin kommunistien tai natsien osapuolelle. Tätä karttalaukkua voi käyttää myös siviilissä ilman, että kukaan tietää sen olevan armeijalle tehty tuote, koska laukussa ei ole mitään armeijan symboleja, kokardeja tms. Nämä karttalaukut lähtevät sen verran halvalla, että sopivat vaikka syntymäpäivälahjaksi pelaajalle tai militariaa keräävälle.

sam_3133

Apache

2019-01-09T15:00:17+00:00