Paukkuserpentiini

/Paukkuserpentiini

Paukkuserpentiini

Airsoftissa tulee välillä tilanteita, jolloin vastapuolen pelaajat täytyy saada tiettyyn paikkaan yhteen ryppääseen. Puolustamisesta tulee helpompaa, kun vastapuolelta suljetaan yksi tai useampi etenemisreitti. Markkinoilla myydään kevyitä oranssin värisiä savikiekkoja, jotka hajoavat päälle astuttaessa mallintaen miinakenttää. Jotkut merkkaavat putkimiinakenttiä myös puihin ripustettavilla esineillä kuten kananmunakennoilla tai maitopurkeilla, ja alue saatetaan rajata kirkkaan värisellä nauhalla tms. Yksi halpa vaihtoehto miinoitteelle on paukkuserpentiini.

Paukkuserpentiinin naruun sidotaan lisäpätkä narua ja sitten naru vedetään kireälle esimerkiksi kahden puun välille. Näin saadaan tehtyä ansa vastapuolen pelaajille. Naru kannattaa sitoa säären korkeudelle, jotta miinaa ei huomaa niin helposti. Vihollinen kävelee naruun, jolloin paukkuserpentiini paukahtaa vapauttaen sisään piilotetut värikkäät paperin palaset. Nämä DIY (Do It Yourself = Tee-Se-Itse) miinoitteet ovat hyviä siitä, että sisällä olleet paperit maatuvat eikä ”räjähdykseen” kuluteta kaasua, hiilidioksidipatruunaa tai vastaavaa.

Armeijassa käytettiin PaVa-panoksia (Paukku/Valo-panos), joilla mallinnettiin miinoja/ansoituksia. Ensin PaVa räjähti kuuluvasti, jota seurasi valoefekti. Valoa voisi verrata hätäraketin vaikutukseen. Nykyaikainen armeijan harjoituksissa käytettävä harjoitusmiina sidotaan myös puuhun ja siihen kävellessä kuuluu erittäin luja viheltävä ääni.

Paukkuserpentiini on halpa ja sopiva miinoitteena käytettäväksi, kun mitään ei tarvitse sytyttää. Räjähdyksen ääni on niin pieni, ettei kuulovaurion vaaraa käytännössä ole. Sisätiloissa tapahtuvissa peleissä näitä miinoja voi käyttää teippaamalla seinään ansalankojen kera. Hintakaan ei ole paha eli yhdellä markkinoijalla 6 kpl maksaa 1,40 euroa. Tuote kuitenkin ”holhousyhteiskunnan” mukaisesti luokitellaan Suomessa ilotulitteeksi ja tämä tarkoittaa että ostajalla pitää olla ikää vähintään 18 vuotta.

paukkuvehje

Toimitus

Videolinkit:

Kuinka laukaisen paukkuserpentiinin:

https://www.youtube.com/watch?v=8XMD-7D5inQ

Viranomainen jälleen huolestui:

https://www.iltalehti.fi/friidi/2015042919600466_fd.shtml

2019-01-09T15:00:16+00:00