Pelialueen rakentaminen ja ylläpito

/Pelialueen rakentaminen ja ylläpito

Pelialueen rakentaminen ja ylläpito

Airsoft on toimintapitoinen harrastus, jota harrastetaan yleensä metsässä. Joissakin kaupungeissa on sisäpelitiloja, joita voi vuokrata tai sitten ostaa omat sisäpelitilat. Luvat täytyvät kuitenkin olla kunnossa tai muuten voi seurata sakot ”laittomasta käytöstä”. Jotkin ihmiset omistavat metsäalueita ja voivat antaa alueen airsoftin harrastamiseen kysymällä. Jotkin maanomistajat voivat asettaa ehdoksi biokuula-pakon.

Metsäisellä alueella on pudonneita oksia, kaadettuja puita, tuoretta vesakkoa, suota, ojia jne. Kaatuneet puut toimivat hyvin pelialueen rakentamisessa ja oksilla saadaan tukevoitettua suojia. Suolle on vaikea rakentaa kunnollisia suojia, koska maa on upottavaa rämettä. Suolla ei myöskään ole kuivaa, joten lahosuojattukin puu mätänee käsiin kesä-talvi akselilla. Puu lahoaa sään vaikutuksesta metsään vaikka puu olisi lakattu, tämän takia rakennelmia täytyy uusia ja korjailla.

Pienempien suojien rakentaminen on ensimmäinen askel. Toinen askel on siltojen rakentaminen ojien yli, mikäli materiaalia saadaan tarpeeksi. Kolmas, mutta ei viimeisin operaatio on rakentaa muutamia isompia suojia niin sanotusti ”tukikohdiksi” (HQ = headquarters). Pelaajille on myös helpompaa puolustaa kohdetta tai hyökätä kohteeseen, mikäli suojia on rakennettu riittävästi.

Rakennusmateriaaleina suojiin voidaan käyttää vaneria, trukin lavoja ja muuta puutavaraa. Laudat käyvät myös suojien rakennustarpeisiin mikäli pätäkkää, massia ja mansikoita löytyy. Toisaalta kysymällä saa yleensä jostakin rakennusmateriaalia ilmaiseksi, koska kehikot ja pikkuvialliset trukinlavat ovat firmoille vaan kuluja aiheuttavaa kaatopaikkamateriaalia. Suojien tekemiseen voi ja kannattaa käyttää pressuja, jotta kuulat eivät tule suojan läpi. Pressuja (kevytpeitteitä) saa esimerkiksi Tokmannista tai K-Raudasta suhteellisen halpaan hintaan. Työkaluina rakennusmiehistölle tarvitaan vasaroita, nauloja, mielellään niittipyssy ja sahoja sekä tarvittaessa rautakanki ja kirves.

Aurinko tekee pressut haperaksi ja helposti repeytyväksi materiaaliksi. Toisinaan puumateriaalia pitää tukea/vahvistaa tai korvata kokonaan uudella materiaalilla. Pelialueen kunnossapitoon kuuluu myös roskien siivoaminen pois pelialueelta tapahtuman jälkeen. Työtä riittää ns. talkooväelle enemmän kuin pystyy rakentamaan. Tavarat eivät tipahda maagisesti taivaalta, joten ajoneuvo(ja) tarvitaan, mikä johtaa polttoainekustannuksiin. Näiden syiden takia yleensä on pelimaksut.

Lyhyesti – tarvitaan maanomistajan lupa, materiaalia, työkaluja sekä työtätekeviä ihmisiä ja logistiikan hoitaminen. Nyt jokaisen pitäisi tässä vaiheessa tajuta, ettei euroja satele taivaalta ja talkooväkeä tarvitaan. Pelialueen rakentaminen ja kunnostus ei ole ilmaista, tämän lisäksi on nykyään valitettavan vaikeata löytää talkooväkeä yhteisen harrastusalueen kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

IMG_0152 IMG_0147

Apache

2019-01-09T15:00:01+00:00