Pelimies on erimies

/Pelimies on erimies

Pelimies on erimies

Vanha kansa sanoo, että maltti on valttia. Tämä pitää paikkansa myös airsoftin puolella. Ennen kuin alat hätäillä asehankintojen suhteen niin ihan ensimmäisenä tarvitset hyvät silmäsuojaimet, laskettelulasit eivät ole turvalliset silmäsuojaimet! Suojauksen on oltava kunnossa vaikka aseenasi olisi ritsa tai puhallusputki. Asehankintaa varten kannattaa miettiä oma rooli pelissä (esim. lääkintämies, rivimies, tarkka-ampuja, ryhmänjohtaja…) sekä oma luonteesi pelikentällä. Airsoftia pitkään harrastaneilla on kehittynyt pelisilmä, joten tilanteiden hahmottaminen onnistuu nopeammin. Tärkein kysymys ensimmäistä asetta ostaessa pitääkin kysyä itseltään – millainen minä olen pelikentällä?

Toiset ovat syntyneet hopealusikka siellä, minne aurinko ei paista ja ostavat ensimmäiseksi uuden sähkötoimisen aseen halvalla jostakin airsoft-kaupasta. Käytettyjä aseita löytyy esimerkiksi Softaaja.fi keskustelualueelta sekä esim. Huuto.net sivuilta. Kirjoittajan ensimmäisessä pelissä aseena oli UHC:n ”halpahalli” jousitoiminen pistooli lainassa. Ajat ovat tosin muuttuneet yli 10 vuoden aikana ja aseiden valmistajia löytyy enemmän kuin osaan luetella, mikä on johtanut airsoft-aseiden hintojen putoamiseen. Ennen oman aseen hankintaa suosittelen lämpimästi, että lainaat tai vuokraat asetta tai ostat halvan jousitoimisen aseen. Ei ole järkeä ostaa kallista asetta, pelata sitten muutama peli ja myydä varustus pois.

Peleissä on monenlaisia pelaajia. Toisilta löytyy muutamien kuukausien kokemus, toisilla useampia vuosia. Pitkään lajia harrastaneet osaavat melkein vaistomaisesti tehdä korjauksia linjoihin asettautumisen suhteen tai tehdä hienoja koukkauksia sivulinjojen kautta hyökätessä parhaaksi katsomallaan tavalla. Useimmiten kentällä tulee vastaan rynnäkkökivääreitä ja konepistooleja niiden mukautumiskyvyn takia (huom. viritysosat ja ”customointi”). AK-47 600 kuulan hi-cap-lippaalla sopeutuu kevyeen tulituen antamiseen ja eritoten normaalin rivimiehen roolissa pelaavan käteen. Pelikentillä näkee välillä lääkintämiehiä pelkän pistoolin kanssa, koska haavoittuneen pelaajan luokse pääseminen ryömimällä tai syöksymällä on helpompaa verrattuna siihen, jos lääkintämiehellä olisi 1,2 metriä pitkä tarkkuuskivääri.

Toivottavasti jotkut saavat inspiraation tästä tekstistä omiin asehankintoihinsa ja kehittävät myös oman roolin hahmottamiskykyä. Jotkut harrastajista ostavat useamman erilaisen aseen kokoelmiinsa, koska haluavat vaihtelua peleihinsä. Pelisilmä harjaantuu pelaamalla erilaisilla aseilla peleissä. Skenaarioiden aserajat aiheuttavat konfliktia aseen hankkijalle, etenkin jos on ensimmäisestä aseesta kyse. Loppupeleissä jokaiselle löytyy se oma rakas, jota pidetään hyvänä. Vapaiden varusterajojen peleissä (pienet viikonloppupelit) jokainen mies löytää oman paikkansa etu- tai takalinjoista.

Hyvä ja nautittava airsoft-peli ei aina päädy voittoon tai useampiin ”frägeihin” (= vihollisen pudottamiseen kentällä). Osa haluaa vain viettää laatuaikaa pelipaikalla ja puhua saman lajin harrastajien kanssa, jotka eivät leimaa heti ”fanaatikoksi” tai tutummin ”sotahulluksi”. Hyviä ja nauttinollisia pelejä kaikille näin talven aikana akkuja lataillessa.

 

Apache

2016-03-05T17:08:17+00:00