Pistoolin rooli

/Pistoolin rooli

Pistoolin rooli

Airsoft-pistoolit ovat yleensä kaasutoimisia tai hiilidioksidi (CO2)-kapseleilla toimivia vempeleitä, joita näkee pelikentällä. Joillakin löytyy vieläkin se ”vanha Väinämöinen” eli jousitoiminen pistooli jostakin kaapin nurkasta. Pistoolia käytetään yleensä vara-aseena, mutta toimii myös lähitaistelussa pääaseena hyvin. Pistoolin kanssa täytyy pitää tähtäyslinja vakaana, vaikka pistoolissa olisikin sarjatuli-ominaisuus.

Pistooliin voi tarttua monella eri tavalla, mutta mikä on nopein tapa… Jotkin ihmiset suosivat, että ”sidearm” = ”vara-ase” löytyy lantiolta, toiset reidestä tai kainalosta. Sidearm on tärkeä asia airsoftissa, koska joissakin tilanteissa pelaajalle sattuu se maaginen tapahtuma, jolloin esimerkiksi rynnäkkökivääristä loppuu virta tai kuulat. Tämän jälkeen tartutaan viimeiseen mahdollisuuteen eli vara-aseeseen.

Oikein tähdätty pistoolin ammus eliminoi vihollisen tai ”tyrmää” hänet vähäksi aikaa. Pistooli-otteita on monia – liikkeessä tosin pistoolilla ei saa kunnolla ammuttua, kun pitää vahtia tähtäyslinjaa sekä vihollisia/kohteita. Tähän vielä lisätäkseni, että metsäisellä alueella pistoolin pitäminen ampumislinjassa sekä olemalla kompastumatta oksiin on erittäin haastavaa. Youtubesta löytyy pistoolin käsittelyyn liittyviä videoita.

Pistooli on astetta herkempi kuin sähköase. Ilman pistoolia olisin monta kertaa joutunut suorasti sanottuna isoon kuseen. Onneksi oli varalla oleva ase. Ilman sidearmia taistelijalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin palata ”off-game” (= ei kuulu pelialueeseen) alueelle ja korjata ase, vaihtaa akku tms. Miksi siis ”eliminoitua” turhaan, kun halvimmat vara-aseet saa jo 20 euroon? Toisille vara-ase, toisille päätoiminen ase. Halvimmillaan haulikonkin saa 70 euroon ja haastetta etsiville pelaajille semmoinen löytyy. Yleisesti ottaen pistoolit ovat erittäin suosittuja ja hintakin vaihtelee sen mukaan. Kaasutoimiset pistoolit ovat aina 100 eurosta yli 200 euroon. Akulla toimivat pistoolit jäävät kaasutoimisen pistoolin tehoista ja tyylikkyydestä kauas jälkeen.

On nähty myös tapauksia, jolloin esimerkiksi kaasutoiminen puoliautomaattinen pistooli on korvattu täysin automaattisella sarjatulella. Automaattinen sarjatuli pistoolissa tarkoittaa sitä, että lipas tyhjenee sekunneissa… Kukin tavallaan, toiset haluavat AEP:n (Automatic Electric Pistol = sarjatuleen kykenevä sähkötoiminen pistooli) ja toiset luottavat taas vanhoihin kaasupistooleihin. Kaasupistooleiden ongelmana on huono toimintavarmuus kylmällä (noin + 10-15 celsiusta tai alle) ilmanalalla, CO2-pistoolit toimivat paremmin koleissa olosuhteissa, talvella ei käytännössä nämäkään pelitä kuin hetken, jos sitäkään.

Toivottavasti ostit itsellesi vara-aseen, koska sitä tulet tarvitsemaan. Vaikka taistelijana on helppoa, on myös helppo tulla ”suolatuksi” (= eliminoiduksi). Vara-aseella voi myös pitää vihollisten päät alhaalla vähän aikaa, vaikka suoraa tähtäyslinjaa ei näkyisi.

Pistoolilla pystyy siis tekemään vaikka mitä, kunhan pelikokemus on kunnossa. Itse pelkällä vempulla aloittaneena opin liikkumisen ja suojautumisen tärkeyden. Aika näyttää, kuinka vara-aseet tulevat kehittymään.

 

Apache

2017-12-29T10:16:09+00:00