Polvi- ja kyynärpääsuojat

/Polvi- ja kyynärpääsuojat

Polvi- ja kyynärpääsuojat

Suojuksia käytetään ehkäisemään, ettei jotakin vammaa sattuisi taistelijalle rankoissa olosuhteissa pelikentällä. Yleensä metsässä pelatessa ei tarvitse suojuksia, mutta ne ovat hyvä kuitenkin olla varalla mukana. Ahkera heittäytyminen eteenpäin voi johtaa siihen, että polvet tai kyynärpäät kolahtavat lumen alla olevaan kantoon tai vaikka kesällä sammaleen peittämään kiveen. Softaaja joutuu peleissä olemaan hankalissa asennoissa etenkin polvillaan ja silloin polvisuojat pelastavat tilanteen.

Polvisuojuksia voi käyttää myös maastopuvun alla, jolloin niitä voi käyttää myös toisen maailmansodan aikaan sijoittuvissa peleissä. Kyynärsuojat eivät ole niin kovassa suosiossa kuin polvisuojat, mutta maksavat itsensä takaisin ajan kuluessa. Kaikkein parastahan näissä on se, että niitä saa mustina, vihreinä ja ties minkä värisinä.

Armeijassa oli kätevää, kun suojukset sai laittaa puvun alle. Siellä kun käskettiin heittäytyä tai syöksyä eteenpäin, niin oli mukavaa taistella suojuksien kanssa tietäen, että vähintään polvet ja kyynärpäät olivat suojattuina. Nykyään myös myydään suojaliivejä, mutta en koe niitä yhtä tarpeelliseksi kuin vaikkapa polvisuojia. Harvemmin tulee hypättyä ”mahapläts”-edellä juurakkoon (mahapläts = kipua mahassa hyppyyn kolmesta metristä uimalassa mahalleen alas).

Eli kannattaako tällaisia ostaa? Se on jokaisen pelaajan itse päätettävissä. Haittapuolena tietysti on, että suojat voivat liikkuvat polvissa epämääräisiin paikkoihin, jolloin ne eivät tee työtään. Kuvissa olevat vanhat polvisuojat ovat kiinnitettävissä velcro-nauhoilla. Polvisuojia sai aikanaan Varustelekasta kymmeneen euroon eli vararikkoon ei joudu. Kuvissa olevat vanhat suojat ovat ostettu useita vuosia takaperin: omissani lukee ”Made in China” ja vähän muuta, joten valmistajan päättely on vaikeaa.

Softaajan toimitus arvosteli myös uudemmat Mil-Tec taistelijan polvisuojat pikasoljilla. Näitä löytyy mm. Varustelekasta hintaan 15,99 €. Väri tässä tuotteessa on vihreä (kuten kuvissa) tai musta. Kovamuoviset suojaosat ovat tehokkaat ja takana on mukavasti pehmustetta. Kiinnitys tapahtuu kahdella hihnalla, joissa on muoviset pikalukot. Tiukkuuden säätäminen onnistuu aika helposti ja pikalukkojen ansiosta ei tarvitse säätää aina uudestaan. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Näitä Mil-Tecin polvisuojia käyttävät niin softaajat kuin esim. reservin kertaajat ja varusmiehet asutuskeskus taisteluharjoituksissa. Tuotteen avulla vältät monet polvien kolhut ja vammat. Suositeltava tuote siis kaikkiin vaativiin olosuhteisiin.

Mukavat päällä, mukavat heittäytyessä kovaan asemaan, halpa hinta ja eri värejäkin löytyy markkinoilta. Mitä muuta sitä voi taistelija haluta? Eipä kait muuta. Ehkäpä joku keksii vielä spray-väreillä maalata suojansa vaaleanpunaisiksi aiheuttaakseen shokkireaktion muissa pelaajissa.

IMG_2661IMG_3491IMG_3489

Apache / toimitus

2019-01-09T14:59:56+00:00