Puolalainen leipälaukku

/Puolalainen leipälaukku

Puolalainen leipälaukku

Puolalaisia yleensä pilkataan, perinne lienee kylmän sodan ja silloisen pula-ajan perua. Tässä on kuitenkin esimerkki siitä, että Puolasta tulee jotain hyvääkin hinta-laatusuhteeltaan. Kyseessä on siis puolalainen leipälaukku, ei suinkaan heikoin lenkki.

Tuote on Varsovan liiton ajan peruja, Puolan kansanarmeijan sotilasvaruste. Ylijäämäkamaa, mistä Nato-maa Puola haluaa päästä eroon ja ehkä kommunismin ajan maineestaankin. Leipälaukku on hauskasti laatikkomainen, väriltään vihreä ja hieman aikaa nähnyt. Kunnon komentotalouteen sopien laukussa on jäljellä alkuperäinen leimattu puolankielinen jotakin tietoa sisältävä ”tuoteseloste”, josta ei selviä mitään järkevää ei-puolalaiselle testaajalle. Materiaalina on sotilaallisen karu puuvilla/pellavakangas, joka on hieman karhea.

Leipälaukku on kooltaan noin 26 cm x 27 cm x 10 cm. Laukusta löytyy kantokahva päältä, metalliset D-rinkulat olkahihnalle (kuvan hihna ei sisälly hintaan, se on US M-1944 yleiskantohihna). Leipälaukkuun voi liittää haluamansa siihen sopivan olkahihnan makunsa mukaan. Läppä peittää melkein koko etupuolen, kiinnityssysteemi on ihan toimiva. Laukun sisäosa on jaettu kahteen isompaan taskuun, lisäksi löytyy pari pienempää taskua sisältä ja läpän alle jää laukun etupuolelle vielä pari pientä taskuntynkää esim. kyniä varten.

Leipälaukkua saa Varustelekasta hintaan 7,99 euroa. Yhden kuvan laukkuun lisätty US M-1944 yleiskantohihna löytyy samasta paikasta hintaan 5,99. Laukulle on keksitty monenlaisia käyttötarkoituksia: leipälaukku retkeilyyn, järjestelmäkameran laukku, ensiapu- tai työkalulaukunkin tästä saa helposti ja sopii vaikka opiskelijan käyttöön lompakkoystävällisenä & monikäyttöisenä tuotteena.

Kaiken kaikkiaan ihan toimiva kokonaisuus esim. WWII-peleihin ja persoonallinenkin itä-eurooppalainen vaihtoehto suomalaiselle leipälaukulle. Tässä vaan on sitä jotain vanhaa Itä-blokin nostalgiaa. Suosittelen, ostakaa kun vielä näitä jostain saa.

IMG_0503 IMG_0502

Verde

2019-01-09T15:00:04+00:00