Raatoliina ja eliminoituminen

/Raatoliina ja eliminoituminen

Raatoliina ja eliminoituminen

Raatoliina on kirkas, keltainen tai oranssi huomioliivi (kuvissa oranssi t-paita). Vaihtoehdoksi käy myös kangaspalanen. Raatoliinalla voi ja kannattaa merkitä itsensä osuman saaneeksi, koska joskus vastapuolen pelaajat eivät kuule huutoasi tai näe asetta käden päällä. Ajoittain sitä saakin lisäosumia pelkästä vahingosta. Heijastin on myöskin kätevä, etenkin illemmalla pelatessa. 10 x 10cm on liian pieni kangaspala, suositeltava koko on 50 x 50cm.

Paksut vaatteet talvisin tai kylmillä keleillä pelatessa estävät osuman tuntemisen. Useimmiten kyse ei ole modettamisesta, vaikka harvoin sitä on kuullutkin. Yleensä kannattaa ampua uudestaan, koska kinastelua ei myöskään ole mukavaa kuunnella. Lähitaistelutapauksissa osumat otetaan yleensä mukisematta. Varusteisiin tulleet osumat lasketaan osumiksi, mutta niitä ei tunne.

Pitkät roikot harvoin osuvat ja kohteeseen mahdollisesti osuessaan kuulilla ei ole pahemmin energiaaa, joten napsaus-ääntä ei kuulu. Softaajat yleensä suosivat valkoisia kuulia, joten 6mm kuula 50 metrin päässä ei näy lumea vasten.

Aseosumat voidaan tulkita osumiksi eli ts. aseen rikkoutumisena. Tällöin voit ottaa vara-aseesi käyttöön, mikäli sellaista on. Joillakin ei ole kannossa kuin yksi ase, joten siinä tilanteessa olet eliminoitunut. Pelijärjestäjillä erinäisiä näkymiksiä ko. tapauksiin.

Laji kumminkin perustuu rehellisyyteen ja ystävällisyyteen. Useammilta menee pelistä maku, jos vähän väliä kuuluu ”modettaja!”-huutoa. Pidetään ne raatoliinat mukana, niin ei tarvitse eliminoituneenkaan huutaa vähän väliä ”eliminoitunut”. Säästyy myös äänihuulet kaikilta.

Lyhyesti: huuda ”osuma!” tai karjaise eliminoitumisen merkiksi ja pistä raatoliina päähän, sido aseen piippuun tai laita huomioliivi vaikkapa olkapäälle. Ollaan kilttejä toisillemme, niin airsoft voi jatkua mielekkäänä.

Santo

2019-05-17T19:27:15+00:00