Revolverin rooli

/Revolverin rooli

Revolverin rooli

Rulla-Reiska, Reukku, Rellu… Onhan näitä nimiä annettu tälle käsiaseelle vuosien saatossa. Yhdysvalloissa patentoitiin revolveri 1800-luvulla, tuohon aikaan revolveri kulki virallisesti nimellä ”revolving pistol”. Tämän jälkeen aseen nimi lyheni ”revolveriksi” ja asetta on kehitetty sekä paranneltu nykyisen mallin mukaiseksi. Samuel Colt sai patentin omalle revolverilleen Yhdysvalloissa 24. 2. 1836, Euroopassa hän sai patentin jo vuotta aiemmin.

Revolveri kulkee myös nimellä ”kuudesti laukeava”, koska useimmissa revolvereissa on 6 patruunakammiota. Lyhyesti sanottuna ase siis ampuu 6 kertaa, jonka jälkeen ase pitää ladata. Airsoftissa tämä tarkoittaa sitä, että aseen lataaminen vie enemmän aikaa kuin useimpien pistooleiden. Harva pelaaja omistaa 8 tuuman tai 10 tuuman revolverin, joten sillä saa enemmän kunnioitusta kuin Glock 17-pistoolilla. Revolverit ovat yleensä pituudeltaan kuusi tuumaa tai lyhyempiä.

Revolverit esiintyvät todella useissa vanhoissa amerikkalaisissa lehmipoika-elokuvissa päätoimisena pyssynä. Pelikentillä näkyy täällä harvoin Winchester-kivääreitä, mutta revolveri on silti suuremmassa suosiossa, osittain kokonsa ja tehokkuutensa puolesta.

Revolveri on epäkäytännöllisempi kuin monet käsiasemarkkinoilla kilpailevat pistoolit. Sille faktalle ei voi mitään. Useimmilla holsterissa roikkuu pistooli, jossa on lippaassa arviolta 15-20 kuulaa. Revolverissa on vaan kuusi kuulaa. Pitkällä tähtäimellä sanottuna: tulivoima on ylivoimaa. Enemmän lipaskapasiteettia tarkoittaa enemmän tulivoimaa. Revolverit ovat silti ajoittain parempia kuin pistoolit, koska revolverien kohdalla ei tule vinosyöttöä tai luistin jumittumista (oikeissa aseissa).

Miksi sitten ostaa kuudesti laukeava pistooli, kun samassa hintahaarukassa pyörii paljon ns. ”parempia” käsiaseita? Jotkut pelaajat nauttivat revolverin kanssa heilumisesta juuri sen takia, että siinä on enemmän tyyliä. Tyylipisteitä saa harvemmin yleisemmillä aseilla, jotenka tyylipisteet täytyy hoitaa jollakin muulla tavalla. Revolveri on tähän yksi parhaista vaihtoehdoista airsoft-aseiden osalta.

IMG_3503 IMG_3506

Apache

 

Linkit:

Revolveri Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/Revolveri

Revolver Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Revolver

2019-01-09T14:59:55+00:00