SA karvalakki, harmaa

/SA karvalakki, harmaa

SA karvalakki, harmaa

Suomen armeijan perinteinen karvalakki, harmaa maajoukkojen malli. Musta panssarivoimien ja sininen merivoimien mallikin löytyy. Perinteinen karvalakki mallia 1939, monelle aiemmin armeijan käyneelle tuttu, tunnetaan myös leikkisästi nimellä norsunvittu. Toimitukseen saapui tällainen hattu ja nyt tämä maajoukkojen karvalakki piti arvostella.

Karvalakki oli käytössä jo toisen maailmansodan aikaan, palveluskäytössä tämä legendaarinen tuote säilyi, kunnes M/91 karvalakki tuli yleisesti palveluskäyttöön. Vanha harmaa karvalakkikin suojaa kylmältä, toki uudemmat ovat vielä parempia. Perinteinen harmaa karvalakki on kunnon sarkaa ja villaa, jotka kestävät näin ohimennen mainiten isältä pojalle.

Varustelekan myymät karvalakit eivät ole sodan käyneitä, vaan 70-90 luvun tuotantoa. Lekan kauppaamista karvalakeista on joku byrokraatti ilmeisesti poistattanut kokardit. Niitä saa kyllä ostaa erikseen Varustelekasta halvalla ja ommella kiinni jos siltä tuntuu. Kyseinen hattu on ”Valtion pukutehtaan” tuotantoa. Karvalakin korvaläpät saa auki avaamalla hatun keskellä oleva solmu.

Tämä on nostalginen karvalakki monelle 1950-1990 luvulla palvelleelle varusmiehelle. Ostakaa kun vielä näitä saa, hinta Varustelekassa on 14,99 euroa. Tuote on käytettyä Suomen armeijan ylijäämäkamaa. Kokoja (vain 57) on vaan valitettavasti rajoitetusti enää jäljellä.

IMG_0536 IMG_0535

Apache

2019-01-09T15:00:01+00:00