SA M62 maastopuku

/SA M62 maastopuku

SA M62 maastopuku

Toisen maailmansodan aikana Suomella ei ollut maastovioitua pukua, tämän puute korjattiin 1960-luvulla. Tällöin käyttöön tuli harmaan palveluspuvun rinnalle maastokäyttöön tarkoitettu M/62. Varusmiehet käyttivät tätä maastopukua aina 2000-luvulle asti. Suomen armeija oli tavallaan moderni 1960-luvulla, mutta silloin ei kaikille noita uutuuksia kuten rynnäkkökiväärejä riittänyt ja osalla oli toisen maailmansodan aikaiset pulttilukkokiväärit palvelusaseina.

Puolustusvoimien uudistusten myötä SA M62 maastopukua on tullut myyntiin erissä useissa eri armeijatavaraa myyvissä liikkeissä. Maastopuvut ovat pääsääntöisesti olleet käyttämättömiä eli ns. sodanajan varastoa. Suomen armeija on tunnetusti ollut pihi joka asiassa ja varusmiehet aikanaan käyttivät yhä uudelleen kierrätettyjä pukuja, joiden kunto oli vaihteleva niin kuluneisuudeltaan kuin paikkaustenkin osalta.

M/62 maastopuku – ”maailman paras lajissaan”

Tämä maastopuku on omalla tavallaan parhaimmasta päästä, jopa miellyttävä käyttäjälleen toisin kuin monet modernit maastopuvut. Puku on ilmava, mukava päällä ja helppo korjata – ainakin jos nykyisiin materiaaleihin vertaa. Kesäkäyttöön puku on juuri sopiva, tosin veden pitävyys sateessa on rajallista. Talviseen käyttöön puku on sinällään liian ohut, mutta lumipuvusta se käy erinomaisesti. Puvun toinen puoli kun on valkoinen, kuitenkin maastokuviointi kuultaa sopivasti läpi. Alle mahtuu esim. sarkapuku, mikä on välttämätön kunnon pakkasilla, koska M62 ei ole kovinkaan lämpöä pitävä tuote.

Taskuja on takissa neljä kappaletta, kaksi kummallakin puolella. Nappisulku löytyy ja tavallinen kaulus, joka aukipidettynä hieman paljastaa kääntöpuolen väriä. Vyölenkit voivat löytyä joistakin takeista. Housuissa on yksi reisitasku kummallakin puolen kangasta. Housut kiristetään yksikertaisesti narulla ja sivuissa on läpivientitaskut lisäksi.

M62 on monella tapaa ihan legendaarinen tuote. Kangaspalat ovat monesti eri pakoista, lisäksi kangastyyppejäkin on ainakin kahta erilaista. Värisävyt siis vaihtelevat, joten kahta samanlaista maastopukua ei ole! Koot ovat väljiä, alle mahtuu ainakin sarkatakki ja jos ottaa ”koon liian suuren” niin moderni talvitakkikin voi mahtua alle. Kannattaa siis ostaa isompi koko, niin tarvittaessa alle saa lämpimämpää vaatetta. Suuremmat koot toki menevät nopeammin kaupaksi, kuitenkin pienetkin koot ovat onneksi aika väljiä. Tämä tuote kannattaa ostaa itselle vaikka Varustelekasta ennen kuin ne loppuvat!

 

tämä1

 

Toimitus

2019-01-09T15:00:33+00:00