Scho-ka-kola

/Scho-ka-kola

Scho-ka-kola

Varusteleka ei ole vain varusteluola vaan myös herkuttelijan tyyssia. Suklaata, patukoita ja Vita Colaa. Nyt keskitymme Scho-ka-kolaan.

Scho-ka-kola tulee 100 gramman metallipurkeissa valmiina suuhun laitettavina paloina. Tämän purkin sisältö antaa jouhevat 550 kilokaloria energiaa maistuvassa olomuodossa. Kuten viinin kanssa, tätäkin suosittelen nuuhkaisemaan ensin. Tuoksu on suklaisen täyteläinen. Pureskeltuna suklaa jättää kielen päälle lievän kahvin aromin. Pureskelu kannattaa tai muuten Scho-ka-kola muuttuu Scho-ke-kolaksi.

Kysymykset miksi ja missä ovat olennaisia. Miksi? Jälkiruokana maistuva, lahjana hyvä ja omassa taskussa ja muiden kanssa nautittuna paras. Missä? Joulupukin lahjakontissa, softipelissä jälkiruokana, kahvikuppiin sulatettuna sopiva, kotona, leirinuotiolla. Te tiedätte.

Lyhyesti – älä syö liikaa, voi aiheuttaa ähkyä ja unettomuutta, kuten testi-ihmiselle kävi. Nauti äläkä rohmua poskia täyteen kuin amerikkalainen maaorava. Nauttiminen aiheuttaa euforiaa suussa endorfiinien virratessa. Älä jää ilman tästä maata muokkaavasta suklaasta!

Scho-ka-kolaa on sinisessä purkissa maitosuklaana ja punainen purkki on täyssuklaata. Punainen Scho-ka-kola on sinistä veljeäään täyteläisempi. Makuasioista ei voi kiistellä, sininen purkki on enemmän kirjoittajan mieleen. Punainen jättää suuhun suklaan maun pidemmäksi aikaa. Kirjoittaja sulatti ja sekoitti kahvin sekaan molempia suklaita eri kuppeihin ja lopputuloksena oli makea kahvi.

Molemmat ovat maukkauta ja lievästi addiktoivia. Pringles-mainoksessakin sanotaan ”Once you pop, you can’t stop” – lyhyesti – avaa purkin kansi ja nauti.

2015-12-05T16:39:40+00:00