Shemagh-huivi

/Shemagh-huivi

Shemagh-huivi

Shemagh-huivi on kotoisin lähi-idästä, tyypillisesti sitä käyttävät arabit ja kurdit. Keffiyeh on huivin oikea nimi, shemaghin lisäksi huivi tunnetaan myös mm. nimillä kufiya, hattah, mashada ja chafiye. Nykyään shemagh-huivia käyttävät myös länsimaiset ihmiset ja jopa jenkkiarmeijan sotilaat varsinkin aavikko-oloissa. Shemagheja löytyy armeijatavaraa myyvistä liikkeistä, joistakin vaatekaupoista sekä hyvällä tuurilla myös kirpputoreilta.

Kuvan huivi on 110 x 110 cm kooltaan ja värejä löytyy vaaleanpunaisesta mustaan. Airsoft-peleissä nähtävät huivit ovat yleensä musta-vihreitä tai musta-khakeja väreiltään. Varustelekassa myytävät Shemaghit ovat 100% puuvillaa ja reunassa on tupsut. Tämä huivi on erittäin monikäyttöinen ympärivuotiseen käyttöön. Talvella huivin voi taitella kaulahuiviksi, joka myös peittää nenään asti kasvot – kesällä huivi toimii ihan huivina päätä suojaamaan auringolta ja hirvikärpäsiltä. Yleensä Shemaghia näkyy katukäytössä sekä peleissä huivin virkaa toimittamassa, mutta tämän voi myös taitella taskuun roikkumaan rokkari-tyyliin.

Shemaghista saa paljon iloa pienellä rahalla. Shemaghin hinta vaihtelee parista eurosta kymmeneen euroon, joten konkurssiin tällä ostoksella ei pääse. Todellinen lääkintämies taittelee tästä vaikka murtuneelle kädelle kantositeen tai painesiteen haavan verenvuotoa tyrehdyttämään. Kirjoittaja ei ole vielä kokeillut käyttää Shemaghia nyrjähtäneeseen nilkkaan sidoksena. Parin hieman paksumman oksan kanssa Shemaghia voi soveltaa murtuneen/nyrjähtäneen polven tukemiseen. Vain mielikuvitus on rajana käyttövaihtoehdoille. Airsoft-peleissä näkee shemagh-huivia käytettävän hammassuojaukseen, tätä ei kuitenkaan voi suositella, suojaus ei ole riittävää varsinkaan tehokkaimpien aseiden kuulia vastaan.

Oletpa peliin menossa tai kirjastoon, ota ihmeessä tämä monikäyttöinen tuote mukaasi. Osta näitä vaikka muutama kerralla ja vielä erivärisiä, niin voit vaihdella siviilissä vaatteiden värien kanssa yhteensopivaksi asukokonaisuudeksi.

002 001

Apache

2019-01-09T15:00:19+00:00