Skenaarioon valmistautuminen

/Skenaarioon valmistautuminen

Skenaarioon valmistautuminen

Mitä varusteita tarvitaan kunnon skenaarioon? Tämä vaihtelee tapahtuman keston ja luonteen mukaan. Milsim peleissä on paikallaan kunnon varusteet ja asennoituminen peliin sekä kyky kestää todenmukaisia olosuhteita kovan stressin alla. Tällainen tapahtuma voi kestää jopa koko viikonlopun ajan.

Perinteinen viikonloppuskenaario kestää yleensä pelipäivän ja mahdollisesti pelipaikalle saapumista edeltävän päivän illan majoituksineen pitkämatkalaisilta. Pelin jälkeen osa jää vielä aftergeimeihin, tosin näiden suosio lienee vuosien varrella hiipunut.

Skenaariopelaajan varustelista riippuu tapahtumasta ja osallistumisen kestosta sekä toki henkilön pelitavoitteista sekä eläytymishalusta.

Vähimmäisvaatimukset yhden päivän pelin suhteen ovat kohtuullisen pienet minimissään:

– Pelin sääntöjen mukainen asuste (maastopuku yleensä)

– Sääntöjen mukainen pitkä airsoft-ase (ei aina pakollinen) ja mahdollisesti sidearm eli pistooli tai revolveri

– Kantolaite, reppu tai modulaariliivit

– Juomavesi

– Omat kuulat mikäli pelissä tarvittavat kuulat eivät sisälly pelimaksuun

– Pientä purtavaa eli energiapitoista ruokaa kuten suklaata, energiapatukoita tms. omia ruokia esim. nuudeleita ja lihapullia. Kannattaa varautua siihen, että pelipaikan offarilla ei ole nuotiota.

– Teltta tai pressu mahdollista majoittautumista varten.

– Oma PMR-radio. Mahdollisesti hyödyllinen illanistujaisissakin. Eikä tule tylsää.

– First Aid Kit. Eli ensiapu-pakkaus mukaan. Jos vuolee makkaratikkua ja viiltää sormeensa, niin ei tarvitse lekuriin lähteä.

– Kenttäkeitin, joita on mm. Espit.

– Kännykkä (no kaikilla semmoinen on), mahdollisesti vara-akulla ja tämä puhelin on eksymistilanteidenkin takia tarpeellinen kantaa mukana pelin aikana.

 

Mitä ei kannata ottaa mukaan:

– turhat kamat

– energiajuomat (eivät ole hyviä ainakaan nestehukan torjumiseen)

– painavia tavaroita, jos et ole majoittautumassa

 

Skenaarioon kannattaa siis valmistautua kunnolla jo hyvissä ajoin, ettei yllätä ”viime hetken paniikki”. Pelipaikalle on syytä saapua ajoissa, tämä ihan jo pelinjärjestäjän toiminnan ja kanssapelaajienkin kannalta. Mitä paremmin pelaajat valmistautuvat ja toimivat pelissä, niin sitä parempi on kunnon skenaariokokemus jokaiselle!

 

Apache

 

2015-05-29T23:14:29+00:00