Suomi 100 vuotta itsenäinen valtio

/Suomi 100 vuotta itsenäinen valtio

Suomi 100 vuotta itsenäinen valtio

Suomi itsenäistyi virallisesti 6.12. 1917 Venäjän keisarikunnasta. Maamme oli Ruotsin vallan alainen aina vuoteen 1809 asti, jolloin Ruotsi hävisi sodan ja 17.9. 1809 Haminan rauhaan loppui Ruotsin valtakausi Suomessa. Tsaarin Venäjä oli uusi vallanpitäjä, autonominen asema kuitenkin meille suotiin. Suomi on ollut kiistakapulana Venäjän ja Ruotsin välillä vuosisatojen ajan. Viimeisen sadan vuoden ajan kiistakumppaneita on ollut vain yksi.

Suomen itsenäisyyden juhlavuotta nyt vietämme ja olemme historiallisesti onnellisessa asemassa, ettemme joutuneet jakamaan Baltian maiden kohtaloa. Neuvostoliiton hajottua nekin saivat takaisin itsenäisyytensä. Suomen sodissa heimoveljet ovat olleet apuna taistelussa hyökkääjää vastaan ja Suomikin tuki Baltian maita itsenäistymään Venäjän keisarikunnan hajoamisvaiheessa.

Airsoft-rintamalla Baltian maista on ollut jonkin verran pelaajia Suomessa ja suomalaiset ovat päässeet kokemaan pelaamista entisissä miehittäjän eli Neuvostoliiton tukikohdissa pidetyissä skenaarioissa. Aseveljeyttä oli toisen maailmansodan aikana ja toivottavasti yhteistyö Baltian maiden airsoftin-harrastajien kanssa kehittyy jatkossa. Suomen 100-vuotis itsenäisyysjuhlavuosi tarjoaa tähän oivallisen mahdollisuuden.

Itsenäisyydestä kiitämme kaikkia Suomea talvisodassa ja jatkosodassa puolustaneita sotaveteraaneja ja lottia. Tämän lisäksi kiitos uhrautuneille kotirintaman siviileille ja ulkomaalaisille vapaaehtoisille. Aseveljeys on ikuista.

Hyvää itsenäisyyspäivää 2017!

Toimitus

Linkit:

Suomi on Sun (akustinen)

https://www.youtube.com/watch?v=MlfZwZq9jBA

Suomi on sun (with lyrics)

https://www.youtube.com/watch?v=nbNoXYvmSUE

2019-01-09T14:59:59+00:00