Taistelijan/hupailijan merkit

/Taistelijan/hupailijan merkit

Taistelijan/hupailijan merkit

Ottaako päähän, kun muilla on hienoja merkkejä armeijan puvuissa tai liiveissä? Nykyään merkkejä saa tilattua sieltä sun täältä, esimerkiksi Varustelekasta ja muistakin armeijakamaa myyvistä liikkeistä muutamalla eurolla per merkki. Suurin osa merkeistä kiinnittyy kätevästi velcro-pinnalle vaivattomasti.

Komppaniamerkit, sotilaan arvomerkit (natsat) ja palveluosastomerkit löytyvät kätevästi ja suhteellisen halvalla. Jotkin arvomerkit kiinnittyvät velcro-pintaan tunkemalla arvomerkin ”piikit” läpi pintapuoliskon. Hupailuunkin löytyy omat merkkinsä, kuten kuvista näkyy. Ei kaikkia merkkejä ole tietenkään pakko ostaa, mutta hauskaahan se on esimerkiksi kantaa panssarijääkärien osaston merkkiä ja koristella takkiin vielä ydinvaaran merkki.

Mitä näillä merkeillä sitten tekee? Armeijan käyneet voivat pitää yllä omaa palvelusosastoaan ja sotilasarvoaan armeija-ajoilta nostalgiamielessä. Merkit maastopukuun saa myös kenttäväreissä, joten vaihtoehtoja löytyy kaikille. Taisi siellä Varustelekassa löytyä puolalaistakin hupailumerkkiä eli ”Polish Space Marines”. Puolalaisia vaan tunnutaan aina pilkattavan, syy? Vappu meni jo ja kesä kun nyt lähestyy, niin kannattaa sijoittaa muutamat eurot huvittaviin pilailumerkkeihin.

Hupailuun tehdyt merkit ovat tehty hyvin ja vaikuttavat kestäviltä. Pintapuoli on joissakin muovia ja ko. merkit kiinnittyvät velcro-pinnalla toiseen velcro-pintaan. Osa merkeistä on brodeerattuja ja yllättävän tyylikkäitä. Toimitus osti kokeilumielessä kasallisen merkkejä. Toivotaan, että näitä erilaisia vaihtoehtoja tulee vielä enemmän. Airsoftaamisen ja pukeutumisen ei aina tarvitse olla niin ”virallista”. Meillä on toki tiukkojen varusterajojen skenuja, joissa pitää noudattaa varusterajoja. Vapaamuotoisemmissa viikonloppupeleissä ja mättötyylisissä peleissä hauskan humoristinen pukeutuminen erikoisine merkkeineen luo vaan lisää rentoa sekä mukavaa tunnelmaa pelitapahtumaan. Tosikot eivät varmaan tykkää tällaisista ajatuksista, mutta Suomi on kuitenkin vapaa maa, ainakin vielä toistaiseksi ja nautitaan siitä softatessakin!

IMG_2842 IMG_2845

Toimitus

2019-01-09T14:59:56+00:00