Tiimirekisteri ja airsoft-tiimit

/Tiimirekisteri ja airsoft-tiimit

Tiimirekisteri ja airsoft-tiimit

Suomessa airsoft-tiimit olivat harrastuksen kantavia voimia kymmenen vuotta sitten. Nykyään airsoftin yhdistystoiminta on nostanut kannatustaan, kuitenkin moni pelaa edelleen oman tiimin kanssa. Osa softaajista liittyy paikallisiin yhdistyksiin, osa ei.

Airsoft-tiimit olivat aikanaan niin merkittävä pelaajaryhmä, että oli tiimirekisteri Nemesis airsoft-kaupan pitämänä 2000-luvun puolivälissä. Nemesiksen toiminnan loputtua myös tiimirekisteri katosi historian muistoiksi.

Tiimit aikanaan löysivät lähialueensa muita tiimejä Nemesiksen tiimirekisterin kautta ja pystyivät sopimaan yhteistyötä ja pelejä. Tiimirekisteri vaan ei yleensä ollut ajan tasalla, koska tiimejä syntyi ja hajosi/lopetti toimintansa monesti hyvinkin nopeasti. Tiimirekisterin ylläpitoon ei kai kukaan paljoakaan panostanut. Harrastajien välinen yhteistyö on nykyään paljolti virallisten airsoft-yhdistysten toimintaa, kuitenkin osa airsoft-harrastajista toimii edelleen oman tutun tiimin kautta, eivätkä kuulu virallisiin yhdistyksiin. Osa tiimeistä on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta ja jatkavat, vaikka monet jäsenet ovat vuosien varrella vaihtuneet.

Softaajan toimitus on pohtinut mahdollisuutta herättää yli kymmenen vuotta vanha tiimirekisteritoiminta pitkän tauon jälkeen uudelleen henkiin. Tiimirekisteri toimi aikanaan puhelinten suuntanumerojen mukaan, tosin ei aina alueet mennyt ihan oikein.

Softaaja.fi nettilehti perusti nyt uuden tiimirekisterin, johon jokainen airsoft-tiimi voi laittaa yhteystietonsa ja kuvauksen toiminnastaan. Aluejako on karkeampi eli Suomi on jaettu neljään alueeseen ilmansuuntien mukaan (etelä, länsi, pohjoinen ja itä). Tiimirekisteriä pyritään vielä kehittämään ja ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Joskus vanha systeemi toimii paremmin kuin uudemmat viritykset, katsotaan miten käy. Softaaja.fi nettilehti tarjoaa nyt ainakin mahdollisuuden laittaa tiimin tiedot näkyviin ja esitellä toimintaansa muille Suomen airsoft-tiimeille.

 

Softaajan toimitus

 

2016-05-05T15:20:05+00:00