Tokyo Marui AK 47 Beta Spetsnaz

/Tokyo Marui AK 47 Beta Spetsnaz

Tokyo Marui AK 47 Beta Spetsnaz

Softaajan toimitus sai arvioitavaksi noin kymmenen vuotta vanhan Tokyo Maruin AK-47 Beta Spetnazin. Akkukin (large 2200 mAh ) oli myös edelleen toimintakykyinen. Asetta toki on vuosien varrella korjattu eli rikkoutuneita rattaita yms. on vaihdettu. Tämä tuote on Tokyo Marui klassikko ja osoittaa miten hyvää laatua aikanaan tehtiin.

Mikä ihmeen AK 47 Beta Spetnaz? Kyseiselle aseelle ei ole oikeata esikuvaa olemassa, ase on muokattu omanlaisensa lyhyt versio kuuluisasta AK-47 rynnäkkökivääristä. Ase muistuttaa oikeastaan enemmän AKS-47U:ta kuin perinteistä Ak-47 asetta. Tässä on AKSU:n takatähtäin, täystukki ja weawer-kisko alaetutukissa. Marui kehitti tämän kummallisen version yhdistelemällä kalashnikovien eri malleja.

Beta Spetsnazia tehdään edelleen niin klassisessa muodossaan että erilaisina moderneimpina airsoft-versioina. Valmistajia on ainakin CYMA, useita eri versioita löytyy. Nämä ovat ns. Kiina-aseita eli halpaversioita alkuperäisestä Tokyo Marui klassikosta. Laatu on toki heikommalla tasolla ja hinta halvempi, tosin Kiina-aseiden laatu on vuosien varrella parantunut (ns. maanantaikappaleita toki aina välillä tulee vastaan). Cyman ase tulee alkuperäisestä aseesta poiketen miniliittimellä ja ns. Kiina-akun kera.

Paketin mukana tuli aikanaan ase, hicap-lipas (250 kuulaa) ja puhdistuspuikko. Kuvan aseessa kiinni oleva hihna lienee vanha suomalainen RK-hihna, ei alkuperäinen hihna (jos sellaista tuli mukana?). Aseeseen sopivat myös isommat eri valmistajien 600 kuulan hicap-lippaat sekä luonnollisesti lowcapa ja midcapa AK-47 lippaat. Alkuperäisen large-liittimellä olevan large-akun sijaan voi käyttää uudempia akkutyyppejä, kuten lipo-akkuja large-liittimellä tai välikappaleen avulla mini-liittimellisiä. Aseeseen voi suositella 7,4 v lipo-akkua.

Aseen tekniset tiedot:

– Valmistaja: Tokyo Marui, Japani

– Toimintatapa: sähköviritteinen sarjatuli ja kertatuli

– Väri: musta

– Runko: ABS-muovi

– Aseen pituus: 711 mm

– Paino: 2,75 kg

– Lipas: 250 kuulaa

– Ammus: 6 mm muovikuula

– Tulinopes: 750-850 laukausta/min

– Lähtönopeus: 85 m/s (0,20 g)

– Rataslaatikko: Versio 3

– Akku: 8,4 v Large-akku, 2200 mAh

Tämä ase on yllättävän kestävä, jämäkkä  ja taktisesti käyttökelpoinen. Ulkonäkö vaan ei ole kaikkien mieleen todellakaan. Pyssy on kätevä pelikentällä, perinteinen AK-47 on silti monille enemmän perinteistä tunnelmaa luova malli. Nostalginen kokemus oli kuitenkin ampua tällaisella Tokyo Maruin kymmenen vuotta vanhalla airsoft-aseella.

IMG_0565 IMG_0564 IMG_0562 IMG_0566

Verde

 

Linkit:

Kiina-ase:

http://fi.airsoft.wikia.com/wiki/Kiina-ase

Tokyo Marui:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo_Marui

EVIKE.COM – Tokyo Marui AK Beta Spetsnaz Original

http://www.evike.com/products/23931/

2019-01-09T15:00:00+00:00