US Machete viidakkoveitsi

/US Machete viidakkoveitsi

US Machete viidakkoveitsi

Tämä veitsi pitäisi kuulua jokaisen ihmisen asuntoon, joka vähintään omistaa omakotitalon (sopii kyllä vuokralaisillekin, varsinkin hieman epämääräisellä asumisalueella). Puskaleikkurina voisi toimia ruusupuskien silpomiseen, mutta tämä on vaan hemmetin kätevä ja nostalginen kapine.

Mitä tämä machete kerää ulkomuodollaan? Keinon sahata sekä pilkkoa joitakin kasveja, mitä emme halua pihoillemme. Tällä voi siis tehdä kahta asiaa, eikä tarvitse juosta varustevajalle koko aikaa hakemassa erilaisia työkaluja. Tämä on rehdin miehen kolikko – ja kolikollahan on kaksi eri puolta.

40 euroon et saa näin kätevää peliä helpolla mistään. Puutarha-hommat menevät käsi kädekkäin tämän vehkeen kanssa. Muuten joutuisit ostamaan Hong Kongista kirveen, sahan ja puukon. Tällä saat siis kaiken kohtuuhintaan. Vesurikaan (ainakaan se airsoft-pyssy) ei pysty samaan kuin tämä.

Alkuperäismalli lienee M1967 self sharpening stealth. Tässä on itseään teroittava kätevä viidakkoveitsi, jenkkiarmeijan malli. Tuppi on muovia, puolikova. Hamarapuolella on sahanterä, ei nyt kovin tehokas, mutta ohuemmat rangat hoitelee kohtuullisesti. Mil-Tecin uusiotuotantoa on tämä viidakkoveitsi. Vietnamin sodan aikaan näitä oli käytössä jenkkiarmeijalla ja dokumenttipätkissä näet videomateriaalia tästä viidakkoveitsestä. Monissa airsoft-peleissä teräaseet ovat kiellettyjä, Vietnam-skenuissa on nämä perinteisesti olleet sallittuja ja suositeltavaakin rekvisiittaa.

Hyvä leikkuuterä, suht’OK sahauspinta sekä tyylikän Macheten-tuppi, kaikki on kivasti paikallaan. Älä jätä tätä ostamatta, koska muuten tulet katumaan. Terän pituus on noin 450 millimetriä, leveys noin kolme milliä ja päättyy noin 120 mm muoviseen kahvaan. Paino ilman tuppea on noin 550 grammaa. Tupen kanssa kokonaispaino on noin 800 grammaa. Tässä vehkeessä on jenkkiläinen (USA) kiinnitys-systeemi heidän varusteisiinsa eli menee reppuun kiinni taikka vyölle.

Hyvä vehje, ainakin kun korjaa raparperia äidille korjattavaksi sadosta. Hyvä vehje myöskin, kun yrittää pieniä pajuja suojaksi kaataa (tämä siis vain maanomistajan luvalla). No, tehköön kuka mitäkin lystää. Hyvä vehje kaikkiaan tosi miehelle, parempi kuin puukko ja magee kantaa mukana.

IMG_2742 IMG_2741 IMG_2739

Apache & Verde

2019-01-09T14:59:58+00:00