Sotapelien kautta voi oppia tosielämän sotataitoja

Sotapelien kautta voi oppia tosielämän sotataitoja

Haluatko oppia neuvottelemaan kriisin aikana? Uskotko pystyväsi saamaan Yhdysvallat pois Afganistanista? Oletko varma, että voit pitää maasi turvattuna, kun monipuolueinen kansainvälinen diplomia on tärkeämpää kuin sodankäynti? Strategiaan perustuvat lautapelit antavat sinun testata poliittisia ja sotilaallisia taitojasi keittiöpöytäsi äärellä auttaen sinua ymmärtämään kuinka päätöksientekijät valintoja rajoittaa muiden tekemät päätökset.

gameofthrones2_11
ig2

 

Jo vuosisatojen ajan armeijan kouluttajat ovat käyttäneet työkaluinaan lautapelejä johtajien rekrytoimiseen ja auttamaan heitä ymmärtämään sodankäynnin pohjimmaiset periaatteet. Sotapelit ovat hyödyllisiä älyllisiä apuvälineitä, sillä ne pakottavat niiden pelaajat tekemään päätöksiä paineen alla.

Kuten Nobel palkinnon voittanut ekonomisti Thomas Schelling sanoi
”yksi asia, jota ihminen ei voi tehdä, riippumatta siitä kuinka täsmällinen hänen analyysinsä on, on kirjoittaa lista asioista, jotka eivät ikinä juolahtaisi hänen mieleensä.”

Vaikka ihmiset saattavat älyllisesti ymmärtämään jonkin ongelman, pelaaminen pakottaa heidät miettimään vielä enemmän. Sotapelien kautta tutkijat voivat myös paremmin kehittää strategioita tietynlaisille sotaskenaarioille. Sotepelit eivät ole siis vain lapsille tarkoitettua viihdettä, vaan ne auttavat armeijoiden johtajia laatimaan parempia tosielämän sodankäynnin suunnitelmia.